חקלאות

בני הנוער שמתנדבים בחקלאות בחופש הגדול

הרחק מהמזגן - וכמה שיותר קרוב לאדמה: בני הנוער שמתנדבים בחקלאות בחופש הגדול

עמותת "חיבורים בחקלאות" מעודדת את התיכוניסטים לנצל את חופשת הקיץ לתמיכה בענף החקלאות שנקלע למשבר קשה בעקבות המלחמה, ולסייע לחקלאים - מדרום רמת הגולן ועד הנגב. קמה ליכטמן, בת 17, מתנדבת בקטיף ברמת הגולן: "המלחמה מוכיחה שהעם שלנו מחובר לאדמה, וככל שנעבוד אותה יותר - כך גם נהיה מחויבים לה יותר"

"במחקר החקלאי אנחנו פועלים על אדי הדלק האחרונים"

"כדי להשיג ביטחון מזון צריך להשקיע מאות מיליונים, והמצב הפוך",

אומר עודד זבולון מנכ"ל אגודה שיתופית משקי הנגב. "היעדר תקציבים פוגע ישירות בגידולים ובפריון, יבוא ירקות מחו"ל רק יחליש אותנו"

עודד זבולון, מנכ״ל משקי הנגב, החברה הכלכלית שחולשת על עשרות קיבוצים בעוטף עזה ובאזור הנגב, משרד החקלאות שינה את שמו השבוע ל"משרד החקלאות וביטחון המזון". השם מבטא את המעשים של הממשלה בתחום?

מאחורי הגב מבשלים לנו רפורמה

"היישובים נטושים אבל הרפתנים חזרו לעבוד, ומאחורי הגב מבשלים לנו רפורמה": החקלאים עלו מקו האש לכנסת

בכנס שהובילה השדולה למען החקלאות בכנסת, הזהירו נציגי החקלאים מפני הסכנות לענף | מזכיר ארגון מגדלי העופות מוטי אלקבץ: "הגענו לשיא בייצור ביצים בישראל כי הלולנים המפונים יצאו מבית המלון וסיכנו את חייהם"

"הייבוא מחו"ל - גומר אותנו": כנס בנושא מצוקת החקלאים בצפון נערך בכנסת

כנס חקלאות בצל המלחמה התקיים בכנסת במטרה להציף את האתגרים של החקלאים. מנכ"לית ארגון המייצג את ענף הצאן:

"ייבוא הגבינות מחו"ל גורם לחקלאים לחלוב תחת אש ואין קונה לחלב. החלב נשפך - ואנחנו בוכים על כך"

"החלב נשפך ואנו בוכים על כך": אתמול (שלישי) התקיים בכנסת כנס חקלאות בצל המלחמה - במטרה להציף את אתגרי החקלאים במהלך מלחמת ״חרבות ברזל״. את הכנס המיוחד יזם ח״כ אלון שוסטר, ואליו הגיעו חברי כנסת, בכירי ענף החקלאות, חקלאים וחקלאיות שממשיכים לעבוד גם תחת אש בגבול הצפון ובעוטף עזה.

150 עובדים תאילנדים לענף החקלאות

היקף עובדי חקלאות מתאילנד הולך וגובר זאת לאחר שרבים עזבו את ישראל לאחר האירועים הקשים ב 7 לאוקטובר. ביממה הקרובה ינחתו כ-150 עובדים מתאילנד.  
הלילה כבר נחתו כ-50 עובדים. 

הגעת העובדים, הנעשית במסגרת הסכמים בין הממשלות, היא פרי מאמצים רבים של הנהלת הרשות, בהובלת המנכ״ל אייל סיסו, ומינהל עובדים זרים, בראשות משה נקש
בשיתוף עם משרד החוץ ושגרירות ישראל בבנגקוק.

את התהליכים וההסכמים מובילים האגף להסכמים בילאטרליים ואגף החקלאות, במינהל עובדים זרים . 

המדינה לא נמצאת באירוע

החקלאים לא זוכים לפיצוי, איש לא מתייחס אליהם ורבים מהם נפצעים וגם נהרגים, בזמן שהם נלחמים על זכותם לעבד את שדותיהם • ההנהגה תלושה, התושבים עקורים

כמעט תשעה חודשים מאז היום המר והנמהר באוקטובר, סוף־סוף מינו ממונה־על לטיפול בצפון, את האלוף (מיל') אליעזר צ'ייני מרום, שרק בחודש שעבר אמר אצלי, בשבתרבות בתיאטרון חולון, כי יש להחליף את כל ההנהגה הנוכחית - הצבאית והמדינית. כי יש במדינה טובים מהם שצריכים להוציא אותנו מהבור שאליו נפלנו. "יש מספיק אנשים שיכולים לעשות את זה, לא המנהיגות הנוכחית", כך צ'ייני במילותיו.

למלחמת ישראל-חמאס השלכות מזיקות גם על הביטחון התזונתי בישראל

תפוחי אדמה, צנוניות, עגבניות שרי וגם בטטות. השטחים החקלאיים בעוטף עזה מספקים כ-50% אחוז מסך הדרישה הקלורית השנתית של אוכלוסיית ישראל. קבוצת מחקר מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב בחנה את השפעת המלחמה על ייצור המזון באזור זה וזיהתה 16 גידולים שהייצור שלהם בישראל פגיע במיוחד. 

צניחה חדה של 90% בתיירות החקלאית בצפון רמת הגולן

צילום ארגון מגדלי הפירות בישראל.

בסיור של חברת השיווק "בראשית" הציג שמעון מלול, בעל משק משפחתי במושב שעל, את המיזם המתפתח של תיירות חקלאית לקטיף עצמי.

מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות ירון בלחסן: "המדינה צריכה להציב את החקלאות כערך אסטרטגי"

"למרות המצב, אנחנו לא עוזבים": התיירות החקלאית, שאמורה הייתה לשגשג בתקופה הנוכחית, ספגה מהלומה קשה בעקבות מלחמת ההתשה בצפון. שמעון מלול, בעל משק משפחתי במושב שעל בצפון רמת הגולן, סיפר במהלך סיור שיזם ארגון מגדלי הפירות, על צניחה של 90% בקטיף העצמי של פירות.

לעבוד במשקים בצפון תחת אש: "כשאנחנו כאן יש חיים"

הבית של אילנית, מנהלת הדיר, כבר ספג פגיעה, אבל היא ממש לא מתכוונת לעזוב את בעלי החיים שלה:

שהאויב יראה – אנחנו לא הולכים לשום מקום". במשק קורלנדר האב טומי בן ה-76 מחזיק את הרפת, אחרי שמאז ה-7 באוקטובר שני הבנים במילואים ומגיעים לעבוד רק בחופשות. והם לא לבד – מובילי חלב, ספקי המזון לבעלי החיים, וטרינרים מגיעים אל המשקים בקו האש ביישובים המפונים: "אנחנו מוצב של חיילים בלי מדים"

עפים על זה: כך יסייעו תנשמות בהדברת מזיקים בחקלאות

עשרות חקלאים השתתפו ביום עיון במרוקו במטרה לקדם את פרויקט שירתום את העוף הדורס להדברת מזיקים. ראש המיזם: "יש יותר חקלאים שמאמצים את התנשמות וחוסכים בחומרי הדברה רעילים"

בין ישראל קפריסין, יוון, ירדן, שווייץ, הרשות הפלסטינית ומרוקו מתקיים שיתוף פעולה יוצא דופן, במסגרת מיזם השימוש בתנשמות כמדבירות ביולוגיות בחקלאות. השבוע נערך במרוקו יום עיון, שאליו הגיעו 50 חקלאים ואנשי אקדמיה מרוקאים, כדי ללמוד על המיזם, להשתלב ולקדם אותו, בהובלת פרופ' עימד צ'רקאווי מאוניברסיטת איבן טופאין.