למרות החמסין הגדול – עלייה ביבול השקד!
ירון בלחסן, מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל אומר, כי למרות החמסינים הגדולים, זו שנה טובה למגדלי השקד הישראלי, עם שיפור מסוים ביבולים, בעיקר במטעי השקד בצפון הארץ. היבול מוערך השנה ב- 8,000 טון, עלייה של כ- 8% משנה שעברה, אז עמד היבול על כ- 7,500 טון. אך הדאגה הינה לגבי המחיר למגדלים, זאת עקב מחירים נמוכים יחסית לשקד בשווקי העולם, אשר עדיין לא חזרו למחירים שהיו טרום הקורונה ועלולים לגרום הפסדים למגדלים בישראל. עוד מוסיף בלחסן, כי בישראל נטועים 65 אלף דונם של שקד וכי נרשמת עלייה מתמדת של צריכה השקד בעולם ובישראל, "בעשור האחרון ישנה עלייה של 35% בצריכת השקד, בישראל צורכים 10,000 טון שקד בשנה, זאת כחלק מהמודעות לצריכת מזון בריא. השקד בעל ערכים תזונתיים גבוהים ונמצא בקטגורית הסופר פוד".
אמיר מעגן, יו"ר שולחן השקד במועצת הצמחים אומר, כי קטיף השקדים נמצא לקראת סיומו.קטיף השקד הינו בעיקר מכני ומתבצע באמצעות מנערת. הפרי נאסף עם הקליפה ומונח לייבוש על משטחים בחום הטבעי של השמש ובהמשך מועבר למכוני הפיצוח, שהגדול מבניהם נמצא בגבע ומפעם נוסף במסמייה בבעלות קיבוצי הדרום ומכוני פיצוח נוספים בבעלות סוחרים. תהליך פיצוח של כלל השקדים בישראל ימשך עד סוף חודש נובמבר.
ירון בלחסן מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות
צילום: ארגון מגדלי הפירות