לכבוד הבציר: המדריך של רן שמואלי לזני הענבים
תקופת הבציר מציעה שפע של ענבים בשווקים, וזה הזמן לקנות אותם טריים, עסיסיים ומתוקים: השף רן שמואלי עם מדריך לסוגי הענבים השונים, וגם מתכון משגע לקוקטייל ענבים קר ומרענן
יש לי חולשה לפירות ולירקות בעונתם, ולענבים שמורה לי בלב חיבה יתרה. בחודש האחרון חרשתי את הארץ וביקרתי בהרבה מאוד כרמים, ובסוף חזרתי למסעדה והקדשתי לענבים תפריט שלם, ולכם אני מקדיש מדריך עם המסקנות שלי בנוגע לזנים שאני אוהב במיוחד.
חודש אוגוסט מקביל לחודשי אב ואלול (לא בשלמותם) בלוח השנה העברי, והוא גם שיא הקיץ הישראלי. זה גם הזמן שבו מבשילים הענבים ומגיעים לשיאם, וזהו גם הזמן שבו מרבית היקבים ומגדלי הענבים המקומיים מתחילים לבצור את הכרמים בכל רחבי הארץ.
מסורת הבציר הישראלי עתיקה במיוחד, ושורשיה קדומים ומגיעים עד לימי המקרא והתנ"ך. בתקופת המקרא היו הכורמים עוזבים את ביתם בתקופת הבציר ועוברים להתגורר בסמוך לכרמים. התקופה כולה התאפיינה גם בשמחה ובשירה.
זני ענבים