פירות מזהב
דובדבנים במאה שקל לקילו, ענבים בשלושים: למה מחירי הפירות יקרים כל-כך?
משמש ב־40 שקל לקילו, נקטרינות ב־23, ודובדבנים שיכולים לעלות אפילו 100 שקל לקילו • דרור פויר יצא למסע בין מטעים מתכווצים, כדי להבין לאן נעלמו פירות הקיץ הישראליים ומה הסיכוי שהם יהיו פינוק לעשירים בלבד
נאסר ח’ריש מסתובב בעצב במטע הדובדבן שלו בג’יש. העצים, שהיו אמורים להיות עמוסי פרי, עומדים ריקים. פה ושם קורץ דובדבן בודד בין העלים. ח’ריש קוטף ומגיש לי. הוא איש גדול שנראה יכול להרים סלע עם הזרת, אבל בטנדר שלו מתנגנת מוזיקה קלאסית ואל העצים שלו הוא מתייחס בעדינות וברכות. "גדלתי עם העצים האלה", הוא אומר בשקט, "אני מכיר כל אחד מהם". כמה דובדבנים נותן העץ שאנחנו עומדים בצילו, אני שואל. "בשנה רגילה, 30 עד 40 ק"ג".
והשנה?
"אפילו לא קילו".
מיבול ממוצע של 2.5 טון דובדבן לדונם, קטף השנה חרש פחות מ-60 ק"ג לדונם. "שנה קטסטרופלית פה. כבר נפרדתי לשלום מיותר מחצי ההכנסה השנתית שלי, נופפתי לה לשלום". הוא בן 42. לאחר שעשה תארים בתקשורת ומדעי המדינה, בכל זאת חזר ב-2004 למשק של אביו. "זו הייתה הטעות של החיים שלי", הוא אומר.
פירות מזהב