פירות וירקות נזרקים הכי הרבה: איך מצמצמים את בזבוז המזון?
בישראל הולכים לאיבוד מדי שנה כ-2.5 מליון טון של מזון, לנתון זה השפעה סביבתית קשה ועלות כלכלית של מליארדים. בדקנו אילו פתרונות כבר מיושמים בארץ ובעולם, ומה אנחנו יכולים לעשות כדי לצמצם את בזבוז המזון ברמה הביתית
בסוף השבוע האחרון צוין בארץ ובעולם יום צמצום בזבוז המזון (12 במרץ);
על פי דו"ח אבדן מזון והצלת מזון בישראל, של עמותת לקט בשיתוף המשרד להגנת הסביבה, אשר פורסם באוקטובר 2020 (אך מתייחס לשנת 2019), 2.5 מיליון טון מזון ששווים 20.3 מיליארד ש"ח, הולכים לאיבוד בישראל בשנה. העלות הסביבתית של בזבוז מזון היא 3.2 מיליארד ש"ח נוספים.
"מבחינת שיעורי האובדן, אנחנו במצב דומה למה שקורה בשאר העולם", אומרת רוית דימן יחזקאל, יועצת משפטית ומנהלת קשרי ממשל בעמותת לקט, "החוק לעידוד תרומות מזון, שנחקק ב-2018, מסמן התחלה של שינוי. החוק פותר מאחריות פלילית ונזיקית את הגוף שתורם את עודפי המזון, כך למעשה הוא מעודד תרומות ומונע השלכה של מזון לפח".
פירות זרוקים