מחקר: מחירי מוצרי מזון מהחי צריכים לעלות ב-146% כדי לכסות את הנזק שנגרם מגידולם
העלות משקפת את הנזק האקלימי שגורמת שרשרת האספקה של מוצרים מהחי כמו ביצים, עוף ובקר, באמצעות פליטת גזי חממה. לפי המחקר, העלויות הסביבתיות והחברתיות הללו לא משוקללות כיום במבנה העלויות של החקלאים, מה שמוביל לעיוות משמעותי בשוק
מחירי מוצרי מזון מן החי כמו ביצים, עוף ובקר, צריכים לעלות בשיעור של 146% על מנת לשקף את הנזק האקלימי שהם גורמים באמצעות פליטת גזי חממה, לאורך שרשרת האספקה שלהם – כך לפי מחקר חדש שהתפרסם בכתב העת המדעי Nature Communications.
המחקר בחן עד כמה צריך לעלות המחיר של מוצרי מזון שונים כדי לכסות את הנזק שנגרם מגידולם, העברתם וצריכתם.
מוצרי מזון גורמים לפליטת גזי חממה לכל אורך שרשרת האספקה שלהם. החל מפליטות שכרוכות בגידול ושינוע מזון לבעלי חיים, עבור בפליטות המתאן של בעל חיים אלו, דרך בירוא יערות לחקלאות או לגידול בקר והשינוע הסופי של המוצרים המעובדים לנקודת המכירה השונות, וכלה בפליטות שנגרמות מפסולת ובזבוז מזון.
סביבה
Image by Free-Photos from Pixabay