בצבע עז, עסיסי וטעים יותר: כך ייראה תפוח העתיד של ישראל

הכניסה של זנים מתוצרת חוץ לשוק הישראלי גברה, כששיעור הייבוא עולה על חמישית מהצריכה המקומית.

כדי לשמור על הענף, נפתח המיזם "תפוח 2030" שנועד לשפר את איכות הפרי שמגודל בארץ. הזנים החדשים כבר החלו להתאקלם, וצפויים להגיע למדפים בשנים הקרובות

ישראלי אוכל מדי שנה כ-17.5 קילוגרם תפוחים, שנחשבים לפרי הפופולרי ביותר בארץ. המגדלים מקווים כי כך יהיה גם בעוד עשור. כדי לשמור על מעמדו של הענף, נפתחה בימים אלו תכנית מחקר שנקראת "מיזם התפוח "2030". מטרתה היא לשפר את איכות התפוח, להביא להעלאת היבול ולשמור על איכות גבוהה של הפרי המשווק גם לאחר אחסונו ובכך - לשמר את רווחיות הענף לאורך שנים.

מרבית התפוחים הנצרכים בישראל הם מתוצרת מקומית, אך החקלאים הישראלים נערכים לתחרות עם פרי מיובא, שלמעשה כבר החלה. ירון בלחסן, מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, אמר כי "יבול התפוחים בישראל בשנה הקרובה צפוי להגיע ל- 110 אלף טון, בנוסף לצפי ייבוא של כ-30 אלף טון - סך הכול 140 אלף טון בשנה".

לדבריו, "רוב התפוחים המיובאים מגיעים מארצות הברית ומאיטליה, בהסכמים בילטראליים, משמע יש כמויות מוגדרות של ייבוא תפוחים עליהם לא משולם מכס לפי הסכמים אלה. מדובר בשליש מהכמות המיובאת. על שאר הכמות המיובאת משולם מכס".

תפוחים

תפוחים