הביצה שתציל פירות וירקות
מחקר אמריקני חדש מציע פיתוח טכנולוגי שיאפשר להשתמש בביצים כדי לשמור על הטריות של פירות וירקות ולמנוע בזבוז מזון
בחודשים האחרונים הביצים לא יורדות מהכותרות. אם בשיאו של סגר הקורונה צרכנים רבים לא הצליחו למצוא ביצים בחנויות בגלל המחסור שנוצר בהן (כאשר צרכנים אחרים אגרו אותן בבית בכמויות גדולות), הרי שבימים אלה קיים דווקא עודף ביצים, שנגרם בעקבות ייבוא יתר של המצרך. הביצים הן כידוע מוצר נפוץ מאוד, ובדרך כלל אנחנו חושבים עליהן כמזון, אך במחקר חדש של חוקרים מאוניברסיטת רייס האמריקנית, שפורסם לאחרונה בכתב העת Advanced Materials, הוצגה דרך לא-שגרתית להשתמש בהן: הארכת חייהם של פירות וירקות.
ציפוי פירות בביצים
צילום מתוך המחקר