הכי מתוק לבריאות: הפרי המפתיע שיכול לאזן סוכר בדם | ד״ר מאיה רוזמן
הממתיק הטבעי שעשוי לשנות את פני הטיפול בפרקינסון. ד״ר מאיה רוזמן חושפת את הסוד של החומר המסתורי הזה שמצליח לחדור למוח ולפעול שם ישירות - אבל האם זה באמת עובד?
הכי מתוק לבריאות: הפרי המפתיע שיכול לאזן סוכר בדם? ד״ר מאיה רוזמן חושפת ומסבירה.
הם נראים כמו ממתק, ויש להם טעם כמעט חטא – אבל מתברר שדובדבנים הם דווקא אחת הבחירות החכמות ביותר לחולי סוכרת. עם אינדקס גליקמי נמוך, עושר בנוגדי חמצון והשפעה חיובית על רמות הסוכר בדם – מחקרים מצביעים על כך שדווקא המתוק הזה עשוי לעזור לאיזון הגלוקוז ולמניעת סיבוכים.
דובדבנים לא רק טעימים – הם עשירים בנוגדי חמצון, תורמים לאיזון לחץ הדם, מסייעים לשינה טובה יותר, ויש להם השפעה חיובית על מצב הרוח. ובעיקר: הם מתאימים גם למי שמתמודד עם רמות סוכר גבוהות – ואף עשויים לסייע באיזונן.
אז למה כדאי לשלב אותם בקיץ הזה בתפריט? כיועצת מדעית של מועצת הצמחים, הנה 3 סיבות טובות:
אינדקס גליקמי נמוך במיוחד
אחת ההתלבטויות הנפוצות בקרב סוכרתיים או מי שנמצאים במעקב אחרי רמות הסוכר, היא האם פירות הם בחירה נכונה. למרות היתרונות הבריאותיים של פירות, רבים מהם מכילים כמות לא מבוטלת של סוכר טבעי, שמתפרק בגוף במהירות ועלול לגרום לעלייה חדה ברמות הגלוקוז בדם.
אבל דובדבנים הם היוצא מן הכלל:
האינדקס הגליקמי שלהם – מדד שמצביע על מהירות עליית הסוכר בדם אחרי צריכת מזון – נמוך במיוחד, סביב 20–22 בלבד. לשם השוואה, באבטיח המדד מעל 70, ובתפוח הוא נע סביב 35–40.
המשמעות: הסוכר שבדובדבנים משתחרר באיטיות לדם, לא יוצר קפיצות חדות ברמות הסוכר, ולכן נחשב לבחירה בטוחה יותר גם עבור מי שמתמודד עם סוכרת סוג 2 או טרום-סוכרת.
עשירים בנוגדי חמצון שתומכים בלבלב
הצבע האדום סגול של הדובדבנים נובע מרכיבים בשם אנתוציאנינים – קבוצת נוגדי חמצון עוצמתיים שנחקרו רבות בשנים האחרונות. מחקרים מצאו שהאנתוציאנינים בדובדבנים עשויים לסייע בשיפור הרגישות לאינסולין, להפחית דלקת ולתמוך בפעילות תקינה של הלבלב – האחראי להפרשת אינסולין
