לזהות שהוא בשל, ולרכך בבית: המדריך הישראלי השלם לאבוקדו
האבוקדו, מהפירות האהובים והנפוצים בישראל ולהיט מטבחים עקבי, הוא פרי טרופי הנחשב לאחד האוצרות הטבעיים של עולם הצומח, ומעניק חווית אוכל ייחודית ועשירה.
על פי אבי פיין, דור חמישי למשפחת חקלאים ובעלי "משק פיין", כל אבוקדו שנרכש בישראל גם גדל בה. "המטעים בארצנו מתפרשים על פני 150 אלף דונם ומניבים כ-250 אלף טון פרי, ש-80% ממנו מיועדים לייצוא".
משרד החקלאות מחייב את החקלאים לקטוף את האבוקדו בשיא הבשלות, כשיש בו לפחות 10% שומן. "כשקוטפים לפני הזמן, האבוקדו נהיה כמו גומי. החקלאים שאנחנו עובדים איתם שולחים את הפירות לבדיקות מעבדה כדי לדעת מתי לקטוף, אבל אם אנחנו רוצים לדעת בבטחה שהאבוקדו בשל, צריך לשקשק אותו ולבדוק אם הגרעין זז", הסביר, "הוא אמור להיות מעט מנותק מהפרי".
בחנות, הוסיף, האבוקדו עלול להיות קשה למרות שנקטף בזמן. "כדי שיתרכך אנחנו ממליצים להכניס אותו לשקית סגורה עם תפוחי עץ *ולא עם בננות*, כמו שרבים חושבים. התפוחים מפרישים גז אתילן באופן טבעי, והוא גורם לאבוקדו להתרכך. הבננה נקטפת ירוקה ומבחילים אותה בעזרת גז אתילן כדי שתהיה צהובה, כך שבתוך קליפתה נמצא גז, אבל הוא לא מצוי בה באופן טבעי. כדאי לדעת גם שאסור לשים תפוח ליד אגס, בדיוק מהסיבה הזאת".
על מנת שנדע לבחור אבוקדו באופן מיטבי, תיאר פיין, חשוב להכיר את הזנים השונים של הפרי, ואת שלושת הטיפוסים שלו - מקסיקני, גואטמלי ומערב הודי - ולדעת שבארץ מגדלים רק את הזנים מגוואטמלה ואת אלה שפותחו כאן.
