השגרירים הראשונים לאזרבייג'ן – מנגו, אבוקדו ופלפל

מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון, אורן לביא: "אנו גאים לפתוח דלת חדשה לחקלאות הישראלית על ציר דרך המשי המודרנית.

מדובר במהלך חסר תקדים שמרחיב את הייצוא החקלאי ומהווה מנוע צמיחה חשוב למשק הישראלי ולכלכלה הלאומית. פתיחת השוק עשויה לסלול לפתיחת דלתות נוספות במדינות חדשות על הציר ובאזור כולו"

אחרי 33 שנים של יחסים דיפלומטיים הבשילה העת לייצא תוצרת חקלאית טרייה מישראל לאזרבייג'ן. היחסים בין המדינות מתאפיינים בשיתוף פעולה כלכלי, מדעי ואסטרטגי, ועתה מצטרף לכך גם שיתוף פעולה חקלאי. מדובר בייצוא חקלאי ראשון אי פעם למדינה זו, שכ-10 מיליון מתושביה צפויים ליהנות מתוצרת חקלאית ישראלית משובחת.

 

המהלך התאפשר הודות לפנייה יזומה של השירותים להגנת הצומח ולביקורת במשרד החקלאות וביטחון המזון, שבוחנים באופן שוטף אפשרויות לפתיחת שווקים חדשים ומנהלים הליכי בירור מול מדינות היעד בנוגע לחוקים, תקנות ודרישות יבוא. האישור הרשמי מאזרבייג'ן לייצוא מתייחס למנגו (Mangifera indica), אבוקדו (Persea americana) ופלפל (Capsicum annuum), ומהווה פתיחת שוק חדשה לייצוא תוצרת חקלאית טרייה מישראל והזדמנות כלכלית משמעותית לחקלאים וליצואנים הישראליים. משלוחים אלה של פירות חייבים לעמוד בדרישות הייבוא הפיטוסניטריות של אזרבייג'ן ולהיות מלווים בתעודת בריאות.

 

פתיחת שוק התוצרת הטרייה הוא נדבך נוסף בהרחבת שיתופי הפעולה בין המדינות ומקדמת יעדים משותפים בתחום ביטחון המזון, חדשנות חקלאית וסחר חוץ. חיזוק הייצוא של תוצרת חקלאית ישראלית לא רק מגדיל את הכנסות המדינה, אלא גם תורם לביטחון המזון הלאומי, בכך שהוא מבסס את מעמדה של ישראל כיצרנית עולמית מובילה, ומפחית את התלות בשווקים חיצוניים. עבור החקלאים בעטוף עזה, בגליל ובערבה, מדובר בהזדמנות ממשית להרחיב את פעילותם תוך שיקום האזורים שנפגעו כתוצאה מהמלחמה.