עתיד החקלאות – טכנולוגיה משולבת קיימות
חקלאות בימינו עומדת בפני אתגרים חסרי תקדים ובהם שינויי אקלים, צפיפות אוכלוסין גבוהה, מחסור גלובלי בידיים עובדות וכפועל יוצא מאלה גם מחסור במשאבים חיוניים כמו קרקע ומים. בד בבד עם האתגרים, קיים גם כורח להאכיל אוכלוסייה הולכת וגדלה ולספק בטחון תזונתי. בכדי לעמוד במשימה המורכבת הזו ולהבטיח אספקת מזון בטוחה ובת-קיימא, החקלאות נדרשת לעבור מהפכה. החקלאות העתידית חייבת להפוך מחקלאות מסורתית לכזו המאמצת טכנולוגיה בכלל, וחדשנות בפרט. בחזית המהפכה החקלאית עומדת ישראל, מדינה הידועה ברוח החלוציות שלה, מובילה עולמית בפיתוח טכנולוגיות חדשניות לחקלאות חכמה ומתקדמת.
חדשנות ישראלית בחקלאות הוכרה זה מכבר ביכולתה להתגבר על מצוקות ולרתום את כוחה של הטכנולוגיה להתמודדות עם אתגרים חקלאיים. למרות, ואולי בזכות, אתגרי המדבר ומשאבי טבע מוגבלים כמו מים ואדמה לעיבוד, ישראל הפכה למובילה עולמית בחדשנות חקלאית, ופיתחה פתרונות פורצי דרך שמחוללים מהפכה בפרקטיקות החקלאות ברחבי העולם.
חברות סטארט-אפ ומרכזי מחקר חקלאיים עובדים על פיתוח טכנולוגיות פורצות דרך לשיפור התפוקה, ייעול המשאבים והפחתת ההשפעה הסביבתית. מדובר במגוון רחב של טכנולוגיות כגון חקלאות מונחית נתונים, חיישנים חכמים, רובוטיקה, טכנולוגיות מגוונות לחממות מבוקרות, בינה מלאכותית, מערכות מדויקות לניטור מצב הקרקע והמים בזמן אמת, שמאפשרות למגדלים לנהל את השקייתם ולהשיג יבולים בעלי תפוקה גבוהה יותר ותוך חיסכון במים