למרות הירי והאיומים הביטחוניים

החלה עונת קטיף הקיווי בישראל

הפרי האהוב חוזר למדפים וזמין לצרכנים במחיר שנע בין 19-39.90 שקלים | המגדלים מתריעים מפני מוצר לא בשל לאחר תקופה לא פשוטה לחקלאים, ומועצת הצמחים ממליצה לשים לב לסימון ארץ המקור | "החלקה הכי טובה שלנו הוצתה על-ידי כוח רדואן", מספר שי גולני, מנהל המטעים של קיבוץ מלכיה

עונת קטיף הקיווי התחילה לקראת ראש השנה וחגי תשרי. זן "ברונו" מבשיל ומשווק לצרכנים בימים אלה (תחילת אוקטובר) וזמין על המדפים במחיר שנע בין 19-39.90 שקלים. בהמשך העונה, המחירים צפויים להתמתן לכדי 12-14 שקלים לק"ג. זן "היווארד" יבשיל וייקטף בסוף אוקטובר ותחילת נובמבר, וצפוי להגביר את ההיצע.

עם זאת, מגדלי הקיווי מתריעים מפני שיווק פרי לא בשל, וממליצים לציבור לשים לב ולא לקנות קיווי "היווארד" לפני העונה. לדברי שי גולני, מנהל המטעים של קיבוץ מלכיה ויו"ר שולחן הקיווי במועצת הצמחים, ניתן להבחין בקלות בהבדל בין הזנים: זן "ברונו" הוא קיווי מוארך, גלילי, שטעמו מתוק יחסית. לעומתו, צורתו של זן "היווארד" עגלגלה.

גולני מדגיש שקיווי מזן "ברונו", המוארך, בשל ומומלץ מאוד לרכישה בתקופה זו. לדבריו, מומלץ לקנות קיווי כשהוא קשה יחסית, ולאפשר לו להתרכך בטמפרטורת החדר. כאשר הוא רך – הוא מוכן לאכילה. "קיווינו שהמגדלים יתאפקו, ולא ישווקו פרי לפני ההבשלה, בעיקר בגלל המלחמה", אמר גולני ל'דבר'. "בכל זאת אנחנו רואים על המדפים פרי לא בשל, ומבינים שבשולי הענף יש מגדלים שמוציאים לנו שם רע".