יודע חקלאי פיקח

רחפנים שיקטפו את הפירות מהעצים, רובוטים שידאגו להשקיה?

זה כבר לא מדע בדיוני. אמנם לא מדובר בהייטק אלא בעבודת כפיים, תחת השמש היוקדת בשדה, אך המוח היהודי לא מפסיק להמציא ולחדש, וגם ענף החקלאות לא נשאר מאחור

אם יש מגזר במדינה שראוי להצדיע לו, הרי שמדובר בחקלאי ישראל. מה הם לא עוברים במקום הקטן והמסוכסך הזה: פרוטקשן ופשיעה חקלאית, מכסות מים שמגבילות אותם בהשקיה, מחסור קבוע בפועלים, נזקי טבע מגלי חום וברד, עבודה מאומצת בחורף ובקיץ, ונדמה שרק רוצים להערים עליהם עוד ועוד קשיים: פיקוח על המחירים (כאילו שהם הבעיה), קנסות ומגבלות, פיצויים שהמדינה הבטיחה ועדיין לא הגיעו. רק על מה שהם עוברים עלינו למחוא להם כפיים, ועל כך שהם ממשיכים לפתח, להשקיע ולחדש למרות הקשיים הרבים מגיעה להם מלוא ההערכה.

חקלאות מדייקת
קחו לדוגמה את "היחידה לחקלאות וחדשנות גולן". בשנים האחרונות חווה רמת הגולן התפתחות התיישבותית וחקלאית משמעותית, לצד תהליכים מתקדמים גם בתחום האנרגיה והסביבה.

בתוך כך נוסדה לפני כשנתיים "היחידה לחקלאות וחדשנות גולן" בשיתוף מכון שמיר למחקר, מוא"ז גולן, החכ"ל ומי גולן, כגוף האמון על ריכוז תחום החקלאות בגולן. היחידה פועלת לקידום מחקר יישומי, יזמויות והכשרה בפרקטיקות מתקדמות של חקלאי הגולן, פועלת לטובת טיפוח דור עתידי של חקלאים בעלי זיקה לחקלאות חדשנית ויזמית באופייה, לצד חקלאות מדייקת, משמרת ומיטיבה עם הסביבה שייחודית כל כך לגולן.

בנוסף פועלת היחידה לאתר ולפתח גידולים ייחודיים ורווחיים, דבר שעשוי למשוך חקלאים חדשים לענף, ומשקיעה בטיוב ובייעול גידולים קיימים, בחינוך לערכי החקלאות ובשמירה על הצביון החקלאי בגולן, כמו גם בהצמחת דור העתיד של חקלאי ויזמי הגולן כנדבך מרכזי בהנעת מנועי הצמיחה הגולניים.

היחידה מאמינה בחיבורים: חיבור בין חוקרי המכון לצורכי החקלאים בשטח, חיבור בין חוקרי המכון למדריכים ולמנהלי החקלאים לטובת מיזמים אזוריים, וגם חיבור בין יזמים בתחום החקלאות לחוקרי המכון. איך זה משפיע על המקרר שלכם, אתם תוהים?

בבקשה: לאחרונה החלו לגדל פה ברוקולי וכרובית במודל חדשני, אגרוטכני, הידרופוני, ראשון מסוגו בארץ. בנוסף נעשה קטיף מסחרי ראשון של הכרובית והברוקולי הללו.