תפוחי אדמה נמכרים לעזה ובישראל מורגש מחסור

משרד החקלאות: "פנינו למגדלים"

בנוסף ליבולי העוטף שנפגעו, מגדלים ישראלים מעבירים את סחורתם לרצועה • אורן ברנע, מזכיר ארגון מגדלי הירקות בתחום תפוחי האדמה: "יש סוחרים שעושים עסקאות עם עזה. זו מדינה חופשית וניתן לעשות את זה״

המחסור בתפוחי אדמה שמורגש לאחרונה ברשתות המזון נובע מסיבה שעשויה להכעיס את הציבור הישראלי. ל"ישראל היום" נודע כי בנוסף לפגיעה ביבולים בעוטף עזה, אשר מהווה סיבה למחסור, קיימת סיבה נוספת: מכירת סחורה לא מעטה לעזה.

מזכיר ארגון מגדלי הירקות בתחום תפוחי האדמה, אורן ברנע, אמר ל"ישראל היום": "למרות המלחמה בעוטף, גידלו תפוחי אדמה בהיקפים מלאים וההתאוששות הייתה לא פחות ממדהימה. זה נכון שיוצאת סחורה מסוימת לעזה, אבל כדי שלא יהיה מחסור אנחנו מקדימים את הגידול בסתיו כדי שלא יהיה חוסר ושלא יהיה פער. יש לציין כי המגדלים בדרום אינם מוכרים באופן עקרוני לעזה. יש סוחרים שעושים עסקאות עם עזה. זו מדינה חופשית וניתן לעשות את זה".

תפו"א? עגבניות הן הבעיה

מאיר יפרח,  מזכיר ארגון מגדלי הירקות, הוסיף: "אין מחסור בתפוחי אדמה. בחדרי הקירור של המגדלים יש כמויות של תפוחי אדמה וגם לקראת הסתיו מבצעים זריעות. כל הגידולים בעוטף עברו לאזור של 2.32 שקלים לק"ג. המחיר לצרכן של תפוחי אדמה עומד על 4-4.5 שקלים, והמגדל מקבל 2-2.5 שקלים. זה מחיר סביר לצרכן. יכול להיות שהיו חנויות שרצו ליצור מחסור".

מנגד, יפרח מציין גידול אחר שדווקא אותו הוא מסמן כבעייתי - העגבניות. "בתחום העגבניות יש מחסור גדול, אי אפשר לעשות תיקון כמו בתפוחי האדמה כי אין עגבניות בקירור. אין לי בשורות טובות לחודשיים הקרובים בתחום העגבניות. בחממות מאוד חם ומדובר ב-50 מעלות, לכן ההיצע נמוך והביקוש גדל. באשר לתוצרת שמשווקת לעזה, אני חושב שהביקוש שם נמוך. אנחנו לא יכולים להתערב בזה".

משרד החקלאות: פנינו למגדלים וביקשנו מדפים מלאים בישראל

ממשרד החקלאות וביטחון המזון נמסר בתגובה: ״תפוחי האדמה שמשווקים כיום לציבור מקורם מיבול שנאסף באביב ונשמרים כיום בקירור. עם תחילת מלחמת חרבות ברזל פעל משרד החקלאות וביטחון המזון להסיט שטחי גידול באזורי לחימה לאזורים חלופיים בהתאם.