פריחת מטעי הנשירים החלה
ירון בלחסן מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, אומר כי, הפריחה החלה במטעי הפרי בגליל, בעמקים, במישור החוף הצפוני והדרומי ובשפלה, בין היתר במטעי השזיף, הנקטרינה, האפרסק והשקד, ובקרוב יפרחו מטעי הדובדבן, האגס והתפוח.
חלק ממגדלי הפירות עדיין אינם יכולים להגיע ולטפל במטעים הסמוכים לגבול לבנון, עקב הלחימה, ואינם יודעים מה יהיה בגורל המטעים, הזקוקים לטיפול אינטנסיבי הנדרש כעת, על מנת לקבל יבול איכותי בעונת הקטיף בקיץ. כמו כן, המגדלים עוקבים אחר שינויי מזג האוויר העלולים להשפיע על היבולים הצפויים.
בלחסן אומר כי, מגדלי הפירות סמוכי גבול לבנון והעוטף עדיין מתמודדים עם פגיעה ברצף התפקודי ואינם יכולים להגיע ולטפל בכל המטעים, כחלק מההכנות ההכרחיות וההיערכות לקראת עונת הקטיף 2024, ואחזקת המטעים השוטפת. כזכור חלק גדול מהפרי במטעים סמוכי הגדר לא נקטפו כלל בשטחים שהוכרזו שטח צבאי סגור.
"חודש מרץ- הינו מועד הפריחה העיקרי, והזמן בו הדבוראים מציבים כוורות בסמוך למטעי הפרי, לטובת פעולת האבקה והפריית הפרחים על ידי דבורת הדבש, כאשר מהפרחים יחנטו הפירות ויבשילו בהמשך. כעת אנו מקווים כי לא יגיעו אירועי מזג אוויר קיצוניים כדוגמת, ברד, גשם קיצוני, רוחות או לחילופין חמסין כבד, כל אלו עלולים לפגוע בשלב הפריחה המאוחרים ובחנטת הפרי, לכן אנו תקווה כי החודשים הקרובים יהיו עם טמפרטורות ממוצעות ונוחות לעונה, אשר יטיבו עם המטעים. מגדלי הפירות ברחבי הארץ, ימשיכו לעקוב אחר מצב האקלים ומייחלים לעונת קטיף איכותית, שקטה ובטוחה", אומר בלחסן.
על פי ארגון מגדלי הפירות בישראל, ענף הפירות בארץ מונה כ-3,500 מגדלים, המעבדים כ-856,000 דונם של מטעים (לא כולל הדרים), המניבים כ-950,000 טון פרי בשנה ומספקים מגוון פרי איכותי לשווקי ישראל וליצוא. הענף מהווה כ-23% מהתפוקה החקלאית בארץ.
פריחת השזיף בגליל העליון
צילום ארגון מגדלי הפירות בישראל