מועצת הצמחים: ייצור השקדים בישראל גדל בשנים האחרונות בכ-36%
בעוד שבעולם נרשמת מגמת ירידה ביכולת ייצור השקדים, לפי נתוני מועצת הצמחים, בישראל דווקא גדל הייצור באחוזים ניכרים בשנים האחרונות והגיע ליבול של כ-7,500 טון בשנה,
זאת בעיקר באמצעות השבחת זנים והגדלת עמידות הפרי בפני מחלות ומזיקים
השקד הישראלי בצמיחה: בכנס מיוחד שערכה מועצת הצמחים ונערך לאחרונה נחשף בשנים האחרונות גדל ייצור השקדים בישראל באופן משמעותי: אם בשנת 2013 יוצרו בישראל כ-5,500 טון שקדים, בשנת 2022 הגיע יבול השקדים בארץ כ-7,500 טון – גידול של כ-36%. מעניין להבחין כי מגמת הצמיחה החיובית ביכולת הייצור בארץ שונה לעומת זו שבעולם, שנמצאת בשנים האחרונות בירידה.
אמיר מעגן, יו"ר שולחן שקד במועצת הצמחים, מסביר כי "בשנים האחרונות צריכת השקדים בישראל עולה בהדרגה - וכך גם יכולת הייצור. מדובר במגמה עולמית; המודעות הציבורית לטעמו של השקד וליתרונות הבריאותיים הגדולים הטמונים בשקד גדולה כיום מאי-פעם, עד כדי כך שכיום ישנם מצבים בהם הביקוש עולה על ההיצע''.
למרות קשיים שמקורם בתנודות במזג האוויר ובשינויי האקלים בארץ'' מוסיף מעגן ''בשנים האחרונות מגדלי השקדים הישראלים הגדילו משמעותית את כוח הייצור, בעיקר באמצעות השבחת זנים והגדלת עמידות הפרי בפני מחלות ומזיקים. וגם הטעם כמובן מנצח; השקד הישראלי פופולארי ואהוב במיוחד בשל טעמו המשובח, גודלו לעומת השקדים שגדלים מעבר לים והעובדה שהוא מכיל יותר סידן".