חשיפה לצפון

עשרות משקיעים ובכירים מתעשיית המזון העולמית הגיעו לביקור חשיפה ייחודי במרכזי יזמות הפודטק שבקריית שמונה

במסגרת שבוע האגרי-פוד הישראלי, קיימו מובילי האקוסיסטם הצפוני ביוזמת חממת הפודטק  Fresh Start (פרש סטארט) של חברת תנובה, Margalit Startup City Galil,  'מכון המחקר מיגל', 'מנהלת האגרי-פודטק בגליל', ו'מרכז כינרת לחדשנות ויזמות'- סיור מקיף ל- 65 משקיעים זרים, מובילי חדשנות ובכירים מתאגידי מזון בינלאומיים שהגיעו מ- 16 מדינות.

כחלק מהסיור- הוצגו בפני המשקיעים, חברות הפודטק של חממת  Fresh Startשל חברת תנובה לה שותפים- טמפו, פלטפורמת ההשקעות OurCrowd וקרן ההשקעות finistere ventures,
בין החברות-  sweet balance- (סוויט באלאנס) Alteco AI (אלטקו) eggmented reality (אגמנט ריאליטי). 
עוד הוצגו חברות ויזמויות שצמחו ב'מרכז כינרת לחדשנות ויזמות', לאחר מכן נחשפו המשקיעים למרכז החדשנות הצפוני בישראל, Margalit Startup City Galil (מרגלית סטארטאפ סיטי) של היזם והמשקיע  אראל מרגלית שם קיבלו סקירה על הפעילות האזורית שמוביל האזור להפיכת הגליל למרכז מצויינות בתחומי הפודטק והאגריטק. במהלך הביקור פגשו המשקיעים 6 סטארטאפים מקומיים שגייסו לאחרונה מעל 16 מיליון דולר. 
כחלק מהסיור ביקרה המשלחת במכון המחקר מיגל, שם הציג סמנ"כל הפיתוח העסקי במיגל אורי בן-הרצל, את הערך המוסף הייחודי שמיגל מייצר לאזור כולו, ביצירת חדשנות ופיתוח אזורי במסגרת האקוסיסטם הרחב בצפון הארץ, החל מהמחקר היישומי במעבדות המכון, מחקרי מו"פ צפון ויחידת הפוסט-הרבסט, פרויקטים אסטרטגיים אזוריים כמו- מרכז הידע לאגרו-פוטו וולטאי, חקלאות ורטיקלית, שימוש במאגרי מידע ונתונים חקלאיים וסביבתיים ושימוש בבינה מלאכותית לזיהוי מגמות ועוד. 

בן הרצל הדגיש את הצלחת המחקרים שהתבצעו במיגל, אשר בעקבותיהם הוקמו חברות סטארטאפ בתחומי הפודטק והאגריטק, אשר חלקן כבר ייצרו מוצרי מזון, והוצגו בשבוע האגרי-פוד הישראלי ובכנסי הפודטק הבינלאומיים שהתקיימו במסגרתו. ד"ר איתמר ידיד חוקר בכיר במיגל, ערך למשקיעים סיור במעבדות המחקר. כמו כן, ביקרו המשקיעים בחברת yemoja שלה שת"פ מחקרי עם מכון המחקר מיגל.

המשקיעים התרשמו מכלל הגופים המקדמים את תחום הפודטק בצפון בהם- מעל ל- 60 חברות סטארט-אפ בתחומי המזון והחקלאות, וממחקר ופיתוח מוצרים ופתרונות משמעותיים לאתגרי העולם היום ובעתיד, ויצרו חיבורים עם החברות והמיזמים החדשים.
 

בתמונה: עשרות משקיעים ובכירים מתעשיית המזון העולמית
צילום חממת פרש סטארט תנובה

עשרות משקיעים ובכירים מתעשיית המזון העולמית