היתרונות המדהימים באכילת אבוקדו ומה הכמות הנכונה?

מחקר חדש גילה יתרון מדהים באכילת אבוקדו , תוך ציון הכמות המומלצת המועילה במניעת מספר מחלות, ובראשן מחלות לב.

מדענים מאוניברסיטת הרווארד חשפו כי אכילת שניים או יותר פלחי אבוקדו בשבוע, השווה ערך לאבוקדו שלם, מפחיתה את הסיכון למחלת לב כלילית ב-21%, בהשוואה לאנשים שאינם אוכלים אבוקדו.

אבוקדו עשיר בסיבים, שומנים בריאים וחומרי תזונה מרכזיים אחרים, כולל מגנזיום וויטמינים C, E ו-K.

גם פרי זה זכה לפופולריות הולכת וגוברת בשנים האחרונות והוא מוגש לרוב על לחם מחמצת יחד עם ביצים מבושלות.

מחקרים קודמים הראו כי לאכילת אבוקדו יתרונות בריאותיים שונים, כולל הפחתת כולסטרול, משקל גוף, מדד מסת הגוף ורוחב המותניים.

הפחתה במחלות לב

במחקר החדש, עקבו אחר יותר מ-100,000 אנשים במשך מספר שנים כדי לראות כיצד צריכת אבוקדו השפיעה על מצבים

כמו כן, במהלך המעקב שנמשך 30 שנה, נרשמו יותר מ-14,000 מקרים של בעיות הקשורות ללב, כולל 9,185 התקפי לב ו-5,290 שבץ.

שיפור בתזונה

המחקר מצא שהחלפת חצי מנה יומית של "מרגרינה", חמאה, ביצים, יוגורט, גבינה או בשר מעובד באותה כמות אבוקדו הפחיתה את הסיכון למחלות לב וכלי דם בכ-20 אחוז.

ד"ר לורנה פאצ'קו, המחברת הראשית של המחקר מבית הספר לבריאות הציבור של הרווארד T.H. צ'אן בבוסטון, אמרה שהמחקר סיפק ראיות נוספות לכך שאכילת שומני טראנס ממקורות צמחיים יכולה לשפר את איכות התזונה ומהווה מרכיב חשוב במניעת מחלות לב וכלי דם.

"אלה תוצאות יוצאות דופן במיוחד, שכן צריכת האבוקדו עלתה חדות בארצות הברית ב-20 השנים האחרונות, על פי נתונים של משרד החקלאות האמריקאי", אמרה.

אובקדו