77% מהעסקים לא סימנו ארץ מקור לתוצרת חקלאית טרייה

בדיקת הרשות להגנת הצרכן: 77% מהעסקים לא סימנו ארץ מקור לתוצרת חקלאית טרייה

הבדיקה כללה יותר מ-100 בתי עסק | הפרות החוק כללו היעדר סימון ארץ מקור בפירות וירקות טריים, והיעדר סימון או סימון מטעה של מוצרי בשר, עוף, דגים וחלב

77% מבתי העסק בתחום המזון הפרו את החוק המחייב סימון ארץ מקור של תוצרת חקלאית טרייה. כך עולה מבדיקת הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן.  

התיקון לחוק הגנת הצרכן, שנכנס לתוקף ב-24 בדצמבר 2023, מחייב קמעונאים לסמן את ארץ המקור של התוצרת החקלאית הטרייה הנמכרת בתפזורת בשילוט בולט ובצמוד למחיר. חובת הסימון חלה על פירות וירקות טריים, מוצרי חלב, בשר טרי (עופות, בשר בקר) ודגים. 

במהלך מלחמת 'חרבות ברזל' ביצעה הרשות להגנת הצרכן פעולות אכיפה ממוקדות בבתי עסק בתחום המזון. חוקרי הרשות בדקו יותר מ-100 בתי עסק, בהם עסקים קטנים, בינוניים וגדולים, לרבות רשתות השיווק הגדולות.  

כאמור, ב-77% מבתי העסק שנבדקו נמצאו הפרות, רובן נוגעות להיעדר סימון ארץ מקור בפירות וירקות טריים, וחלקן בהיעדר סימון, או סימון מטעה, של מוצרי בשר, עוף, דגים וחלב. בבתי עסק בהם נמצאו הפרות חמורות וגורפות של אי סימון ארץ יצור או שנמצא בהם סימון מטעה, נערכו ביקורות חוזרות. מכיוון שהבדיקה נערכה במהלך שלושת החודשים הראשונים ממועד כניסת התיקון לתוקף, הרשות שלחה לעוסקים המפרים התראה מנהלית במקום עיצום כספי.  

ברשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן מדגישים את חשיבותה של אכיפה ממוקדת בבתי עסק בתחום המזון במהלך מלחמת חרבות ברזל. לדברי אניטה יצחק, סגנית הממונה וראש אגף חקירות ומודיעין, ארץ הייצור היא פרט מהותי לצרכן, בוודאי כשמדובר בתוצרת חקלאית.