5 פירות שאתם צריכים צריך לאכול כל יום כדי לא (!) לעלות במשקל

למה התפריט שלכם חייב לכלול את הכחולים, האדומים והעסיסיים

כולנו יודעים שפירות וירקות חיוניים לבריאות, אבל מחקר עדכני שפורסם ב־BMJ מראה שחלק מהפירות מעניקים יתרון מיוחד בכל מה שקשור לשמירה על המשקל. בזכות נוגדי חמצון ייחודיים בשם פלאבונואידים וסיבים תזונתיים, הם לא רק מזינים – אלא גם עוזרים לכם להרגיש שבעים ולוותר על נשנושים מיותרים. 

תפוחים – נשנוש שמאזן סוכר ושובע

תפוח בינוני עם הקליפה מספק כמות יפה של סיבים ונוגדי חמצון. השילוב הזה מונע קפיצות חדות בסוכר בדם, מה שמפחית התקפי רעב ואכילת יתר. רופאים ממליצים לאכול את התפוחים שלמים ולא מקולפים כדי להרוויח את כל היתרונות הבריאותיים, כולל הפחתת הסיכון לסוכרת.

אגסים – עסיסיים וממלאים

בדומה לתפוחים, גם אגסים עשירים בסיבים ובפלאבונואידים. במחקר נמצא כי תוספת יומית של אגס עם הקליפה יכולה לתרום לשובע מתמשך ולעצירת עלייה במשקל לאורך שנים. הם גם מעניקים "תמורה גבוהה" מבחינת כמות סיבים לעומת קלוריות – מה שהופך אותם לבחירה חכמה במיוחד.

תותים – מתוקים שלא מעלים במשקל

לתותים יש יתרון דומה לזה של האוכמניות: ריכוז גבוה של אנתוציאנינים. דיאטנים ממליצים לשלב כוס תותים ביום – אם זה מעל יוגורט, בקערת שיבולת שועל או פשוט כנשנוש מרענן. הם מתוקים, אך לא מעלים את רמת הסוכר בצורה חדה, מה שמאפשר ליהנות בלי חשש.

פלפלים – הפרי שהכי מפתיע

כן, פלפלים הם פרי. מעבר לויטמין C ולערכים התזונתיים המוכרים, נמצא כי רכיב בשם קפסאיצין (במיוחד בפלפלים חריפים) עשוי לעודד המרת שומן לבן לשומן חום – סוג שומן ששורף אנרגיה. כך, פלפלים יכולים לא רק לסייע בשמירה על המשקל, אלא גם לתמוך בירידה בו.

אוכמניות – הכחול שעוצר עלייה במשקל

אוכמניות הן אלופות הפלאבונואידים מסוג אנתוציאנינים, שנמצאו במחקר כיעילים במיוחד במניעת עלייה במשקל. רבע כוס אוכמניות מכילה כ־10 מ"ג מהחומר הפעיל, וככל שהצריכה עולה – כך פוחת הסיכון לצבור קילוגרמים. מעבר לכך, הסיבים שבהן מספקים שובע לאורך זמן ומקטינים חשק למתוק.