תוצרת חברתית: החקלאים תרמו כ-26 אלף טון של פירות וירקות לנזקקים

ענף החקלאות מתמודד כבר שנים עם אתגרים כמו משבר האקלים שמשפיע על תנאי הגידול, המחסור בכוח אדם ופתיחת שוק הפירות והירקות ליבוא. כל אלו, לא מנעו מהם לתרום לנזקקים 26,450 טון של עודפי תוצרת טרייה השנה. לקראת חג השבועות מסכם 'לקט ישראל' את שיתוף הפעולה עם הענף

ענף החקלאות בישראל, מתמודד כבר שנים עם שלל אתגרים שמקשים עליהם והופכים את תהליכי הגידול למסורבלים יותר ורווחיים פחות.

האתגרים עמדו בפניהם כוללים את משבר האקלים שמשפיע על התנאי לגידול, המחסור בכוח האדם ופתיחת שוק הפירות והירקות ליבוא שהביאה להגדלת ההיצע ותחרות על כיסו של הצרכן.

על אף הפגיעה הישירה בענף החקלאות וביכולת של החקלאים והחקלאיות הישראליים להרוויח את לחמם ולהמשיך להחזיק את הענף בכבוד, חקלאים רבים בוחרים בדרך של נתינה כשהם תורמים את התוצרת החקלאית העודפת שלהם לאוכלוסיות נזקקות באמצעות ארגון הצלת המזון הלאומי "לקט ישראל".

בשנה החולפת נתרמו 26,450 טונות של עודפי פירות וירקות טריים ומזינים שהועברו ל-234,000 נתמכים מידי שבוע.

במהלך השנה האחרונה הצטרפו 290 חקלאים חדשים לעבודה עם ארגון לקט ישראל, זאת בנוסף ל-754 החקלאים אשר בוחרים לתרום את התוצרת החקלאית העודפת למאות אלפי נתמכים בכל רחבי הארץ.

החקלאים, בין אם מדובר במשקים פרטיים או משקים קיבוציים משותפים, מגיעים מכל אזורי הארץ מרמת הגולן ועד הערבה: 303 חקלאים אשר עובדים עם הארגון מגיעים מדרום הארץ, 271 חקלאים ממרכז הארץ וכן, 192 חקלאים מהצפון. החקלאי הוותיק ביותר הוא מתי ניצן, בן 90 ממושב רשפון המגדל ירקות, הדרים ועצי אבוקדו ותורם לארגון כבר למעלה מעשור.

בין עודפי הגידול הנפוצים שנאספו בשנה האחרונה: 1470 טון של קלמנטינה, 1090 טון לימונים, 790 טון של תפוחי אדמה, 766 טון סלקים ו- 715 טון של תפוזים.