שר החקלאות הכריז על מינוי מועצת הגנים הבוטניים
שר החקלאות ופיתוח הכפר, עודד פורר: "הגנים הבוטניים משמשים כמעין מוזיאון חי, המציג את יופיו המרהיב של הטבע. לגנים הבוטניים בישראל חשיבות עצומה, הן למחקר הישראלי והן לחינוך ילדינו. על כן, שמנו לעצמנו כמטרה את המשך טיפוחם, אשר יתאפשר כעת עם מינויים של אנשי מקצוע ראויים לטיפול בנושא"
שר החקלאות ופיתוח הכפר, עודד פורר, מינה את מועצת הגנים הבוטניים, בראשות פרופ' יורם קפולניק, אשר כיהן בעברו בתפקידי הנהלה בכירים במינהל המחקר החקלאי (מכון וולקני) וכראש המינהל. המועצה מונתה לאחר התייעצות עם האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, כנדרש בחוק. הכרזה זו מגיעה לאחר ארבע שנים וחצי בהן המועצה לא פעלה בגלל העדר מינוי חבריה, זאת לאור חוסר היציבות הפוליטית בישראל בשנים האחרונות.
בין הנושאים שיעלו על סדר היום של מועצת הגנים הבוטנים יהיה הנגשת האתרים הייחודים האלו לקהל הרחב שזקוק לבילוי איכותי באתרים פתוחים ומרהיבים מחד, וכן כאתרי תצפית למגוון מינים העשויים לשמש בגינות הציבוריות מאידך.
על פי חוק הגנים הבוטניים, משרד החקלאות ופיתוח הכפר מחויב להקים ועדה אשר תפקידה העיקרי הינו לייעץ לשר כיצד ליישם את החוק. יתרה על כך, המועצה עוסקת בנושאים כגון תמיכה וסיוע לגנים הבוטניים, הכרה בגנים נוספים, הנגשת הגנים הבוטניים לציבור הרחב ועוד. נציגת משרד החקלאות במועצה היא אביגיל הלר, ראש תחום גנים בוטניים וחקלאות יישובית במשרד החקלאות. בין חברי המועצה הנוספים ניתן למצוא נציגים ממשרד החינוך, התרבות והספורט, משרד המדע והטכנולוגיה, רשות מקרקעי ישראל, קק"ל, מרכז השלטון המקומי וחברי אקדמיה.
בישראל ישנם 11 גנים בוטניים מוכרים, כאשר הצפוני ממוקם בטכניון בחיפה והדרומי בקיבוץ ניר עוז שבעוטף עזה. גן בוטני מוגדר כגן בו נטועים צמחים על פי שיטה מדעית, למטרות מחקר או חינוך. בגנים הבוטניים בישראל ניתן למצוא כ-16,000 צמחים ממגוון אקלימים ואזורים גאוגרפיים, אשר הותאמו לתנאי מזג האוויר הים-תיכוני. קיימים שני סוגי גנים בוטניים בישראל: גנים בהם צמחיית בר ארץ-ישראלית, וגנים בהם צמחייה אקזוטית ותרבותית. הסיור בכל גן מקנה חוויה שונה ומאפשר למבקרים בו טיול באתרים שונים המדמים יער אירופאי, חורש ים תיכוני או ג'ונגל טרופי כמו גם אזורי ביצות ומדבר.
במשרד החקלאות מציינים כי מגפת הקורונה וההגבלות הביאה להתעניינות ציבורית בגנים הבוטניים, ורבים מצאו את הסיור בגן הפתוח כמוצא לבילוי שעות פנאי ומשפחה. חלק גדול מהגנים מצויים סמוך למקומות יישוב ובהם מתאפשרת פעילות למשפחות, ילדים וקבוצות. שינויי האקלים בארץ ובעולם לא פסחו על הגנים הבוטניים ומהווים הזדמנות לאתר מינים שהתאמתם רבה יותר אך גם לאפשר אתרי אקלום למינים חדשים.