שירבו זכויותינו: כך תגדלו עץ רימון מתוק בגינה או בעציץ

אפשר לקנות עץ רימון מוכן ממשתלה, ואפשר להזריע כמה גרעינים לבד ולייצר לעצמכם שתיל משגשג שיגרום לכם להרגיש ממש טוב עם עצמכם. רק הקפידו לשמור על הכללים שעליהם ממליצים המומחים

הוא אחד משבעת המינים, מסמל שפע, ברכה ויופי וגם אופטימיות של שנה חדשה. מעבר לטעם ולערכים התזונתיים שלו הוא יפהפה ומככב בבתים רבים כפריט דקורציה. מי שאוהב את הטעם המתוק-חמצמץ נהנה מהפרי גם בשאר השנה כתוספת לסלט, לשייק או כנשנוש כמו שהוא. אז למה לא לגדל אותו בבית, שיהיה נגיש לשימוש וגם יקפיץ את הלוק של הגינה או החלל?

הרימון, יליד המזרח התיכון, הוא עץ עמיד שמגיע במגוון רחב של זנים, שחלקם קטנים מספיק גם לגידול בעציצים. בפעם הבאה שתנשנשו את הזרעים האכילים שלו כאילו היו גרעינים, השאירו כמה לשתילה כדי שתוכלו ליהנות מהם בשנים הבאות. באתר homesandgardens ריכזו את ההנחיות איך לעשות את זה נכון.

"בדרך כלל שתילים נובטים תוך 30-40 יום", אומרת ולריה ניימן, מומחית גינון מאפליקציית הגינון Taim.io ומוסיפה: "עם זאת, הכינו את עצמכם למשחק ארוך – יבול ראשון של פירות יכול לקחת בין שלוש לחמש שנים". זני רימונים עמידים יכולים לסבול טמפרטורות נמוכות עד מינוס 10 מעלות צלזיוס; באקלים קר, עדיף לשקול לגדל זן ייחודי בעציץ שניתן להעביר לחממה בעונה הקרה, אבל זה פחות רלוונטי לנו בארץ. כך תהפכו גרעיני רימון מזרעים לשתיל משגשג:

זרעים

יש מספר דרכים לשתול זרעי רימון. אפשר להשתמש בזרעים שנרכשו בחנות, בעיקר למטרת מאכל, אבל ולריה מסבירה שזו דרך פחות מומלצת: "לא כל הרימונים בסופר יעשו את המעבר לצמח, כיוון שרבים מהם בני כלאיים. לקבלת תוצאות טובות יותר, נסו לאסוף זרעים מפרי אורגני, שיש סיכוי גבוה יותר שהם יהיו ברי קיימא", או לחלופין לרכוש זרעים ייעודיים לשתילה. לפני השתילה צריך לנקות את הזרעים מהמעטה של הגרגיר, כלומר הציפוי האדום הבשרני שלו. "תנו לזרעים המנוקים להתייבש כמה ימים לפני השתילה", מדגישה ולריה. בנוסף, לא משנה אילו זרעים תבחרו לשתול, תצטרכו כלי מתאים לזרוע אותם, כמו מגש הנבטה כלשהו.

אדמה

רימונים מסתדרים הכי טוב באדמה מנוקזת היטב שיש לה pH מעט חומצי (יש תערובות אדמת עציץ רימונים שניתן לרכוש). "שתלו את הזרעים בעומק של כחצי סנטימטר עד סנטימטר במצע שתילה לח", אומרת תמי סונס, גננת ומנכ"לית TN משתלות. "אחת הטעויות הנפוצות ביותר בזריעה היא צפיפות, כשהזרעים אינם מספיק רחוקים זה מזה. עבור זרעי רימון, ההמלצה היא שניים או שלושה זרעים בקטע אחד של מגש ההנבטה".