שומרים על המסורת: תלמידי ויצו ניר העמק במסיק זיתים אורגני
תלמידי מנהיגות חקלאית בכפר ליוו את הזיתים הטריים, עד להפיכתם לשמן איכותי והכי
עונת המסיק בארץ מסתיימת. רגע לפני שהפרי הבשל נושר מהעצים, יצאו תלמידי מסלול 'מנהיגות חקלאות' בחטיבת הביניים בכפר הנוער ויצו ניר העמק לאסוף את יבול העונה מעצי הזית, וליוו את הזיתים בתהליך הפיכתם לשמן איכותי.
בכפר התקיים לאחרונה מסיק זיתים מיוחד, אשר נערך על ידי תלמידי 'מנהיגות חקלאות', בהובלת המורה נתי בן גיאת. התלמידים, המובילים יוזמות סביבתיות שונות, התרכזו במסיק זיתים מהמטע המקומי, והיו חלק מתהליך חשוב לשמירה על הטבע והסביבה.
במהלך היום, למדו התלמידים את עקרונות המסיק המסורתי הקיים מאות בשנים, תוך שמירה על איכות הפרי ובריאות העצים. הם קיבלו בין היתר הכוונה מאנשי אגף הנוי שדואגים לטיפוח כלל חזות בית הספר, והשתמשו בכלים ידניים כדי למנוע פגיעות בעצי הזית. התלמידים עבדו בשיתוף פעולה, והצליחו לאסוף כמות מרשימה של זיתים, אותם מיינו מאוחר יותר והביאו לבית הבד החדיש הממוקם בכפר. בהדרכתו של אמנון שגב מנהל המשק, הם אצרו את השמן שהופק עד אשר הוכנס לבקבוקים והפך למוצר מוגמר. אורגני, טרי והכי חשוב מקומי. "היום הזה הוא לא רק על מסיק זיתים, אלא על חינוך ערכי ושימור המסורת. המטרה שלנו היא להקנות לתלמידים לא רק את הכישורים המעשיים, אלא גם את החשיבות שבשמירה על הסביבה. אני גאה בהם על הרצינות והמחויבות", שיתפה נתי על הפעילות. בסיום הסכימו כולם כי המסיק היה הצלחה גדולה, והשאיר את התלמידים עם תחושת הישג וגאווה על תרומתם לסביבה והחיבור למקום בו הם לומדים.