שדות בתוך בניינים, רובוטים ודשן שמתאים את עצמו למזג האוויר
איך תראה החקלאות בעוד 100 שנה?
חממה שמדמה אקלים 20 שנה קדימה, אפליקציה שקובעת לפי צילום בסמארטפון מה מצב העלה, שדות שיעברו לתוך מבנים עם שליטה בטמפרטורות ותוכנה שיכולה לצמצם את טביעת הרגל הפחמנית: מול משבר האקלים והמזון, כינסנו בוועידת "שדות חדשים", בשיתוף קבוצת חיפה וידיעות אחרונות, פאנל מומחים מיוחד שהציג את הפתרונות החדשניים בחקלאות - אלו שיצעידו אותנו, גם בעוד מאה שנה, אל שדות שיצליחו לספק מזון לכולם. צפו
"בעוד 100 שנה אני מדמיין שלא אכנס למטע בכלל. הרובוט שלי או הרחפן יעבור בין כל העצים, ייתן לי תמונת מצב - ויעזור לי לקבל החלטות לגבי מה צריך לעשות בשטח" – כך מדמיין אבנר גולן, חקלאי מקיבוץ כנרת את עתיד מטעי התמרים שלו. האם מדובר בפנטזיה מופרכת, או אולי דווקא חלום שקרוב מדי לקרקע ואפשר להגשים כבר היום? במסגרת ועידת "שדות חדשים", בשיתוף קבוצת חיפה וקבוצת ידיעות אחרונות, כינסנו את מיטב המומחים לפאנל בנושא: עתיד החקלאות, במטרה לשרטט תמונת מצב עתידנית – כיצד יראו השדות שלנו בעוד מאה שנה ומה כבר עושים היום כדי שכל זה יקרה.
"אני לא חושב שאבנר רואה את החזון מספיק קדימה", טוען מארק פישמן, מנכ"ל Croptune, "זה לא רק שהוא יישב בחדר ולא יגיע לשדה, אלא הוא אפילו לא יגיע לחדר. יקראו לו רק אם יש בעיה. כבר היום כשאני נמצא בכנסים בחו"ל, אנחנו רואים את הרובוטים, את כלי הניטור, כמו שאנחנו ב-Croptune מפתחים, שנותנים כלי AI שמקבלים החלטות בשדה". הכלי שעליו מדבר פישמן היא אפליקציה חדשנית שמצלמת את העלים ומספקת לחקלאי מידע מדויק על מצבו התזונתי של הצמח בזמן אמת.
אנחנו דואגים לוויטמינים, למינרלים – לחומרי ההזנה של הצמח. זה כמו שאנחנו הולכים לרופא מדי פעם ועושים בדיקות דם. זה תהליך מאוד ארוך ויקר, וגם אי אפשר לעשות אותו כל הזמן. באמצעות ה-Croptune אנחנו מצלמים את העלה, ובזמן אמת יודעים מה כמות החנקן בצמח, כמה דשן יש בצמח, האם חסר לו, או האם יש יותר מדי – ונותנים לו מה שהוא צריך – לא יותר ולא פחות".
