רשתות השיווק מוכרות לציבור אבוקדו שלא יבשיל לעולם
מועצת הפירות והירקות ערכו בימים אלו בדיקות מיוחדות אשר בסיומן התגלו כמויות של אבוקדו במגוון רשתות שאינו מכיל את כמות השומן הנדרשת כדי להבשיל
בבדיקה מיוחדת שעשו במועצת הפירות והירקות במגוון רשתות התגלה כמויות של אבוקדו שאינו מכיל את כמות השומן הנדרשת, עובדה שקובעת שהאבוקדו לא יבשיל לעולם, כך דיווחה מעיין פרתי ב"חדשות 12".
למעשה, בימים האחרונים חזר האבוקדו למדפים, אך מי שחיכה לשובו של הפרי הירוק עלול להתאכזב. מלבד המחיר הגבוה, שיכול להגיע גם ל-40 שקל לקילו, התעוררה כאמור בעיה נוספת – אבוקדו שלעולם לא מבשיל.
ב'חדשות 12' דיווחו כי צרכנים רבים התלוננו שהאבוקדו שרכשו לא הבשיל, אלא השחיר. בבדיקה מיוחדת שעשו במועצת הפירות והירקות, קנו אבוקדו ממגוון רשתות שיווק ושווקים ובדקו במעבדה האם כמות השמן שיש באבוקדו מספקת על מנת שיבשיל. במעבדה גילו כמויות של אבוקדו שאינו מכיל את השומן הנדרש, ונקטף כי חקלאים מסוימים רצו לקחת חלק בחגיגת המחירים הגבוהים שנעים בין 20 ל 40 ש"ח לק"ג עקב פתיחת עונת האבוקדו.