קלמנטינות, תפוזים ותותים: המלצות לקטיף עצמי חורפי

בימי ראשית החורף מבשילים פירות ההדר ותותי השדה – וחקלאים רבים מזמינים את הציבור לבקר בפרדסים ובחממות.

במקומות אחרים ניתן לקטוף גם ירקות מסוגים שונים, צמחי תבלין, ואפילו למסוק זיתים וללמוד איך מגדלים נבטים באמצעים הידרופוניים. ריכזנו כמה המלצות לחוויה חקלאית כיפית וטעימה לכל המשפחה

איפה בדיוק? הגליל המערבי – מושב לימן, בין נהריה לראש הנקרה. מיד לאחר שער הכניסה למושב פונים שמאלה לכביש המערכת של היישוב וממשיכים איתו בערך 800 מטר עד ההגעה לפרדס (לחפש שילוט עם "הפרדס של הדר"). לניווט באמצעות ווייז – הקליקו.

מתי? בשבתות עד סוף ינואר בשעות 14:00-10:00. בימים גשומים לא מתקיים קטיף.

מה במקום? בפרדס קטיף עצמי של תפוזים מסוג וושינגטון (טבורי בעברית) אורגנים ולא מרוססים. העצים נמוכים ומאפשרים קטיף נוח גם לילדים קטנים. כמו כן יש עמדות סחיטה לילדים שיוכלו להנות מהמיץ המתוק ומחצלות לפיקניק בצל עצי הפרדס, טרקטור שאפשר להצטלם איתו, והמון חניה נוחה וקרובה לפרדס על כביש סלול ללא בוץ שמתאים גם לעגלת תינוקות. במקום מתקיימת גם מכירה של אבוקדו ושמן זית מתוצרת המקום (כבישה קרה), פיתות עם לאבנה וזעתר, ופיתות עם שוקולד.