פרי המנגו הוא הפרי השלישי בהקיפו בישראל לייצוא

פוטנציאל כלכלי עצום למגדלי פרי המנגו לשנת 2020 המהווה כיום את הפרי השלישי בהקיפו בישראל לייצוא

תכנית העבודה של "שולחן המנגו" במועצת הצמחים לשנת 2020, הוצגה בפני חקלאיים, חוקרים ונציגי משרדי הממשלה ביזמת משרד החקלאות, ענף הפירות במועצת הצמחים ומו"פ צפון במכון המחקר מיגל ועסק בגידול המנגו בארץ על היבטיו הכלכליים והמקצועיים והראה כי המנגו הישראלי נהפך לאחד הפירות המבוקשים בעולם. 

התכנית הציגה עלייה עקבית בביקוש למנגו הישראלי בעולם, אשר מיצב אותו כענף פירות הייצוא השלישי בהיקפו אחרי האבוקדו והתמרים ואת ישראל בעלת היבולים מהגבוהים בעולם. שליש מהתוצרת הישראלית של המנגו בישראל, העומדת על 55 טון, מיוצא למדינות מערב אירופה. הביקוש למנגו מישראל הינו בשל ייחודו: קליפת הפרי הצבעונית המשווקת ללא פגמים, ציפת המנגו נטולת הסיבים, תקופת הקטיף, חיי המדף הארוכים ושלל הזנים המבשילים במועדים שונים. הפוטנציאל להרחבת ייצוא ענף המנגו הולך וגדל עם הרחבת שטחי הנטיעה וקיימות תכניות לפריצה לשווקים חדשים במדינות במזרח אסיה ובתקווה גם למדינות המפרץ הודות לכך שמדינת ישראל הפכה במרוצת השנים למייצאת מנגו מהחשובות בעולם בחודשים יולי-אוגוסט-ספטמבר.

על פי הנתונים מייצרת מדינת ישראל כמות מנגו לדונם הגדולה פי 3 מהממוצע העולמי. גידול ענף המנגו בישראל עומד על 23 אלף דונמים המתפרשים בעיקרם בסובב הכנרת, אך גם בערבה ובבשור, המניבים יחדיו כ-55 אלף טון. כאמור, שליש מתוצרת הפרי מיוצאת בעיקר למדינות מערב אירופה, שאר התוצרת מיועדת לשוק המקומי, רשתות הקמעונאיות, גופים מוסדיים והרשות הפלסטינית ביהודה ושומרון ועזה.

עוד מראים הנתונים שהוצגו בכנס, כי קיימת צמיחה בתפוקת המנגו הישראלי ב- 46% לאורך 8 השנים האחרונות ועלייה של 133% בין השנים 2005-2018.

Tags: 
מנגו

מנגו
Image by Yasser Al-Mulqi from Pixabay