"פעם היינו גאים בתוצרת החקלאית שלנו"
השף עזרא קדם ספג ביטולים של עשרות אירועים עד חודש יוני והפסיד כמעט חצי מיליון שקל, אבל הוא כבר מתכונן לקיץ, שותל עגבניות, לא מבין למה צריך לייבא שום מסין וביצים מאירופה, ונלחם להסביר שצריך לדאוג, לפני הכל, לחקלאים כי הכל מתחיל ונגמר בתוצרת חקלאית מקומית: "החקלאים הם הכי חשובים עכשיו"
אבל בין דילוג מערוגת העגבניות לערוגת השומר, קדם כבר חושב על היום שאחרי: מה יהיה אחרי שכל זה ייגמר, איך ייראה העולם הקולינרי, איך ייראה האוכל שלנו והאם נבין, סוף סוף, מה באמת חשוב כאן.
אז מה באמת חשוב?
"אני חושב שאנשים מבינים עכשיו שחקלאים הם האנשים שמייצרים את האוכל ובלעדיהם אנחנו לא יכולים להתקיים. חקלאי שמגדל תוצרת חקלאית דואג לקהילה יותר בריאה ולחברה יותר בריאה. זה משהו ערכי, ונראה לי שאיבדו אותם בדרך".