פיתוח ישראלי: ליצ'י עם גלעין קטן במיוחד
בשורה מתוקה לחובבי הליצ'י: חוקרים ישראלים פיתחו זן עם גלעין - במשקל רבע גרם בלבד. המשמעות: הרבה יותר "בשר". הישג נוסף: כמות היבול שלו גדולה פי שמונה לעומת הזן הקיים. בעולם שמעו על הפיתוח המהפכני, וכבר מגלים עניין
אוהבים ליצ'י אבל מתוסכלים מהגודל? חוקרים ישראלים פיתחו זן מהפכני עם גלעין הרבה יותר קטן. המשמעות: יותר "בשר" בכל ליצ'י וליצ'י, ופחות "עצמות".
עד לאחרונה שיווקה החקלאות המקומית בישראל והחקלאות העולמית זן אחד מסוג "מאוריציוס". משקל הגלעין שלו הוא ארבעה גרם ואילו משקלו ברוטו, כולל הפרי, הוא 23 גרם.
בחמש השנים האחרונות עבדו במכון וולקני ובמו"פ (מחקר ופיתוח) צפון על פיתוח זן בשם "תמוז". נתוניו עסיסיים בהרבה מאלה של המאוריציוס: משקל הגלעין שלו הוא רבע עד חצי גרם בלבד, ומשקלו ברוטו הוא 27 גרם. במילים אחרות: יותר פרי, פחות גלעין.