פיתוח ישראלי: גלי קול יאריכו את טריות הפירות והירקות
חוקרים מאוניברסיטת בר-אילן פיתחו שיטה שמאפשרת שימוש בגלי קול
בתהליך שנקרא סוניקציה, לפיתוח ציפוי ננו-חלקיקי מהחומר צ'יטוזן, שמקנה תכונות אנטי-בקטריאליות. התוצאה: חיי המדף של התותים במקרר התארכו
פיתוח חדש של חוקרים מהמחלקה לכימיה והמכון לננוטכנולוגיה באוניברסיטת בר-אילן יאפשר לשמור על טריותם של פירות וירקות ולהאריך את חיי המדף שלהם. החוקרים הסבירו כי הפיתוח יאפשר יצירת ננו-חלקיקים אכילים בשיטת הסונוכימיה - ציפוי הפירות והירקות בעזרת גלי קול באופן קל, מהיר וידידותי לסביבה, דבר שיאריך את חיי המדף של המאכלים.
בעידן המהיר והדינמי שאנו חיים בו, הרצון לשמר ולהאריך את חיי המדף של המוצרים הטריים שאנו צורכים - עלה. הפירות והירקות שיושבים במקרר או על הדלפק במטבח, עוברים תהליך ריקבון מהיר וטבעי מרגע שהם נקטפים בשדה ועד הרגע שאנו אוכלים אותם.
הם דורשים עיבוד ושימור בתנאים ספציפיים כדי למנוע ממזהמים ובקטריות להתרבות עליהם ולשנות להם את הטעם. במחלקה לכימיה ובמכון לננוטכנולוגיה באוניברסיטת בר-אילן, הדוקטורנט בילאל אבו-סאלחה, פיתח שיטה חדשנית לציפוי פירות בננו-חלקיקים אכילים באמצעות סונוכימיה - שיטת גלי קול.