עושים מהמנגו לימונדה: במשק בוקר ניצלו את המשבר בענף ופתחו את המטע לקטיף עצמי
העונה שופעת פרי, אך שוק המנגו המקומי הוצף בתוצרת שיועדה לייצוא ונשארה בארץ
משפחת בוקר ממושב אמנון בעמק הירדן מזמינה משפחות להגיע למטע, וליהנות מקטיף עצמי במחירים מוזלים: "החלטנו לא לבכות על המנגו שלא נקטף, אלא להפוך אותו לחוויה"
"החלטנו שאנחנו לא בוכים על מנגו שלא נקטף, ושנעשה מהלימונים לימונדה ומהמנגו חוויה", אומרת לירי ליפינר בוקר מ"משק בוקר" במושב אמנון הצופה על הכינרת. "בדרך כלל העונה קצרה", היא מוסיפה, "בשנה שעברה לא הגענו עם פרי לספטמבר, אפילו בזנים האחרונים עם הפירות הירוקים. השנה יש שפע פרי שממש חבל שיבשיל וינשור". כמו מגדלי מנגו אחרים, גם ב"משק בוקר" התברכו העונה בשפע של פרי – אבל בשפל בשווקים.
"יש לנו חלקה קטנה, שממנה אנחנו עושים בכל שנה שיווק ישיר של מנגו", סיפרה בוקר ל'דבר'. "כבר שנים יש לנו קבוצות שאנחנו מוכרים דרכן. את מה שלא נמכר ישירות אנחנו מוכרים לבית אריזה. השנה פתחנו הרבה קבוצות חדשות כי היה הרבה פרי, והיה צורך בהרבה יותר שיווק".
