עונת המסיק יוצאת לדרך בין משבר אקלים ומלחמה: "יש צפי לתוצרת איכותית"
עונת המסיק בישראל נפתחת באופן רשמי, בצל בצורת באגן הים התיכון ומלחמה מתמשכת – אבל עבור העוסקים בענף שמן הזית,
האתגרים והמורכבויות רק מחדדים את תחושת השליחות. במטע, בבית הבד ובמפעל כבר מעלים הילוך בפעילות, ומקפידים לשדר אופטימיות
בצל תקופה מאתגרת, כאשר הטבע והאדם עומדים במבחן, נפתחת עונת מסיק הזיתים בישראל. אל משבר האקלים, שהשלכותיו מורגשות היטב בשטח, הצטרפה בשנה האחרונה גם מלחמת חרבות ברזל – ואף שהפעילות הפכה מורכבת פי כמה, עושה רושם שעבור העוסקים בענף היא רק העצימה את תחושת השליחות והגדילה את מפלס המוטיבציה.
גאוות היחידה ממלאת פה תפקיד מרכזי. בכל זאת, לזיתים קשר חם ועמוק לאדמה המקומית כבר אלפי שנים, ולא במקרה מוזכר הזית בתנ"ך כאחד משבעת המינים בהם השתבחה ארץ ישראל. על אף תלאות ומשברים, מטעי הזיתים בישראל המשיכו לשגשג לאורך ההיסטוריה – כשאת המסורת המפוארת הזו נחושים החקלאים והיצרנים לשמר. מה שבטוח, התחושות על רקע תחילת עונת המסיק אופטימיות בהחלט.
"עונת המסיק בישראל מתנהלת בחודשי הסתיו, מסוף אוקטובר לסוף דצמבר", מספר יאיר שוורץ, מנהל הרכש של יד מרדכי, שהמפעל בו שותפים הקיבוץ וקבוצת שטראוס הוא ממובילי יצרני שמן הזית בישראל. "בארץ גדלים למעלה מעשרה זנים שונים של זיתים – הנבדלים זה מזה בין היתר בטעם, בצבע ובמרקם. המדינה שלנו נחשבת לבית גידול מצוין לעצי זית בזכות האקלים הים תיכוני במרבית חלקי המדינה, עם קיץ חם ויבש וחורפים קרירים וגשומים – תנאים אידאליים שמתורגמים לשמן זית באיכות גבוהה ובעל מוניטין בינלאומי".