סלנו כבר לא על כתפינו: למה אנחנו אוכלים פחות ירקות?

החקלאות היתה מקור גאוותה של מדינת ישראל אך בשנים האחרונות חלה ירידה בצריכת פירות וירקות בארץ - בניגוד למגמה העולמית. הסיבה? עלייה במחירים כמובן. אביחי שניר מסביר למה זה קורה

לפני כמה שנים חבר שלי כתב דוקטורט על המחירים של פירות וירקות בשוק מחנה יהודה. יום אחד שוחחנו על העבודה שלו, והוא סיפר לי שבממוצע, כמות הפירות שאוכל כל ישראלי נמצאת בירידה. זה קצת הפתיע אותי, אז שאלתי אותו מה ההסבר. הוא ענה לי שרוב הירידה היא בצריכת אבטיחים, ושלדעתו, זה בגלל שאחרי שהוציאו מהאבטיחים את הגרעינים הוציאו מהם גם את הטעם, ולכן הישראלים עברו לגלידה.

הנושא של הטעם יכול אולי להסביר את הירידה בכמות האבטיחים שאנחנו אוכלים. אבל אני בספק אם היא יכולה להסביר ירידה חדה בצריכת כל הפירות והירקות. הגרף הבא מראה מה קרה לסך צריכת הפירות והירקות לנפש בישראל מאז שנת 2000. אפשר לראות שמאז 2007, כמות הירקות שישראלי צורך, בממוצע, ירדה בכ-30%. באותה תקופה, כמות הפירות שישראל ישראלי צורך, בממוצע, ירדה בכ-15%

פירות

פירות
Image by Mircea Ploscar from Pixabay