נושאים פרי: הריבות הפכו ללהיט הקיץ - ועכשיו זה הזמן להכין אותן בעצמכם

פירות הקיץ גודשים את המדפים ואין הזדמנות טובה מזו להכין ריבות וקונפיטורות שישמחו את בני הבית במשך כל השנה

מלבד החום הכבד, הקיץ מביא איתו גם את פירות הקיץ הנפלאים. הם קורצים אלינו מכל פינה - צבעוניים, עסיסיים ומפתים. בשיאה של העונה החמה אני נוהגת לטייל בשווקים, ואם חם מדי - אז במרכולים הממוזגים, מחפשת פירות קיץ, שאותם אכניס לצנצנות מעוקרות.

המשמשים הם הפרי המבשר את סיום האביב ותחילת הקיץ, ובשבוע שעבר הצעתי לכם מספר מתכונים עם משמשים, ובעקבותיהם הגיעו בקשות שלכם למתכון להכנת ריבת משמשים. התהליך פשוט: אני מכינה ריבה, שכל כולה עשויה משמשים, וריבה נוספת, שאני קוראת לה "הריבה המשולבת", היות שלפעמים אני מגניבה לתוכה פירות נוספים כמו נקטרינות, אפרסקים או תפוחי עץ. לגיוון ולניחוח אני נוהגת לתבל אותה בענף תימין, רוזמרין או מקל וניל. בתום הבישול מתקבלת ריבה סמיכה ונהדרת המתאימה לציפוי עוגות, להעשרת מליות ולמריחה על טוסט או לחמנייה חמה.

מלבד החום הכבד, הקיץ מביא איתו גם את פירות הקיץ הנפלאים. הם קורצים אלינו מכל פינה - צבעוניים, עסיסיים ומפתים. בשיאה של העונה החמה אני נוהגת לטייל בשווקים, ואם חם מדי - אז במרכולים הממוזגים, מחפשת פירות קיץ, שאותם אכניס לצנצנות מעוקרות.

המשמשים הם הפרי המבשר את סיום האביב ותחילת הקיץ, ובשבוע שעבר הצעתי לכם מספר מתכונים עם משמשים, ובעקבותיהם הגיעו בקשות שלכם למתכון להכנת ריבת משמשים. התהליך פשוט: אני מכינה ריבה, שכל כולה עשויה משמשים, וריבה נוספת, שאני קוראת לה "הריבה המשולבת", היות שלפעמים אני מגניבה לתוכה פירות נוספים כמו נקטרינות, אפרסקים או תפוחי עץ. לגיוון ולניחוח אני נוהגת לתבל אותה בענף תימין, רוזמרין או מקל וניל. בתום הבישול מתקבלת ריבה סמיכה ונהדרת המתאימה לציפוי עוגות, להעשרת מליות ולמריחה על טוסט או לחמנייה חמה.

יש ריבות בעלות מרקם אחיד וחלק שנמרחות בקלות על לחם טרי וחמים, ויש קונפיטורות - מרמלדות במרקם עשיר עם חתיכות או פלחי פרי שלמים עטופים בסירופ בעל ניחוח נפלא של תבלינים. ריבות וקונפיטורות אלה משמחות את בני הבית במשך כל השנה או לפחות עד הפעם הבאה שבה פירות הקיץ ימלאו את הדוכנים בצבעיהם.