משרד החקלאות ממליץ להמתין עם קניית קיווי ישראלי
הקיווי הישראלי שנמצא על המדפים בימים אלו עדיין בוסר ואינו בשל למאכל
זן הקיווי הישראלי הראשון להבשיל הוא "ברונו" שהקטיף שלו יחל רק בתחילת חודש אוקטובר ורק אז ממליצים מומחי המשרד לרכוש אותו • בסוף חודש אוקטובר, יחל גם הקטיף של הזן "היוארד"
איך מבדילים בין הקיווי המיובא לזה הישראלי? איך נדע מתי לקנות כל אחד מהזנים? משרד החקלאות הכין את המדריך לצרכן לרכישת הקיווי
בימים אלה נדמה כי עונת הקיווי החלה גם בישראל! אולם, מי שיקנה את הקיווי הישראלי, יווכח כי הפרי עדין בוסר - לא יבשיל ולא יתרכך בביתו, כיוון שנקטף טרם זמנו. משרד החקלאות ממליץ להמתין עם קניית הקיווי הישראלי עד לסוף ספטמבר/תחילת חודש אוקטובר, אז יחל קטיף הקיווי מהזן "ברונו". לאחריו, בסוף חודש אוקטובר, יצטרף לשוק גם קיווי מהזן הנפוץ "היוארד". בינתיים, מי שיקנה אותו ייווכח כי הפרי לא יתרכך בבית, מהסיבה שנקטף בוסר, טרם זמנו.
איך נזהה קיווי ישראלי? בימים אלו נוכל למצוא בשוק קיווי מיובא מניו זילנד. על מנת להבדיל בין הפרי הישראלי לבין הפרי המיובא, חפשו את המדבקה. הקיווי המיובא מגיע עם מדבקה הנושאת את לוגו החברה הניו-זילנדית, בעוד שהקיווי הישראלי משווק במארזים מסומנים או בתפזורת, ללא מדבקה. כיצד נזהה קיווי בשל? בהתאם למוצקות הפרי: קיווי שאינו בוסר ומתאים לאכילה אינו קשה.