משרד החקלאות יעניק 60 מיליון ₪ לחקלאים להצלת הסלט הישראלי
המטרה: החדרת טכנולוגיות לגידולים הכי ישראליים, כך שלא יושפעו מתנאי מזג האוויר ויקנו ביטחון מזון לציבור הישראלי
התמיכה הינה חלק מקידום הרפורמה בחקלאות שמקדם שר החקלאות, עודד פורר, ששמה לה למטרה להטמיע טכנולוגיות גידול חדשניות בחקלאות המקומית, לטובת העלאת היבול, הפריון והרווחיות של החקלאים הישראליים. הטכנולוגיות אף יסייעו בשיפור איכות הירקות והרחבת מגוון הזנים.
משרד החקלאות, יסייע לחקלאי ישראל בשדרוג והקמה של חממות שמבוססות על טכנולוגיות חדישות לגידול מלפפונים ועגבניות, בסך של 60 מיליון ₪ ל… הצלת ‘הסלט הישראלי’.
מטרת המהלך היא החדרת טכנולוגיות לגידולים הכי ישראליים, כך שלא יושפעו מ’תנאי מזג האוויר‘ ויקנו ביטחון מזון לציבור הישראלי.
לדברי אנשי משרד החקלאות; “התמיכה הינה חלק מקידום הרפורמה בחקלאות שמקדם שר החקלאות, מר עודד פורר, ששמה לה למטרה להטמיע טכנולוגיות גידול חדשניות בחקלאות המקומית, לטובת העלאת היבול, הפריון והרווחיות של החקלאים הישראליים.
עוד עולה, כי הטכנולוגיות הללו, אף יסייעו בשיפור ‘איכות הירקות‘ והרחבת מגוון הזנים. הדרך הנפוצה ביותר היום ל’גידול עגבניות’ ו’מלפפונים’ בישראל היא ב’בתי צמיחה‘ פשוטים, המורכבים לרוב מ-חממות ומ-בתי רשת בסיסיים.
לדברי אנשי משרד החקלאות, דרך זו, לא עושה מספיק שימוש ב’שיטות טכנולוגיות חדשניות‘ ומובילה לעיתים ל”פריון” נמוך.