מפקחי משרד החקלאות וביטחון המזון סיכלו מספר ניסיונות הברחת בשר במשקל כולל של 900 ק"ג ו-560 ק"ג פירות וירקות
במהלך פעילות של מפקחי היחידה המרכזית לאכיפה ולחקירות (פיצו"ח) במשרד החקלאות וביטחון המזון, כחלק מפעילות אינטנסיבית במעברי הגבול, הצליחו המפקחים לסכל מספר ניסיונות הברחה של בשר טרי משטחי הרשות הפלסטינית
משה אחרק, מנהל היחידה לאכיפה ולחקירות (פיצו"ח) במשרד החקלאות: "מפקחי משרד החקלאות וביטחון המזון פועלים באופן מתמיד כדי למנוע ניסיונות הברחת בשר. נמשיך לחזק את האכיפה ולוודא כי התוצרת הנכנסת לישראל מפוקחת בהתאם לדרישות ולחוק"
התפיסה הראשונה היתה במעבר אליהו שנמצא בין אלפי מנשה לבין קלקיליה, בו נתפסו 200 ק"ג בשר כבש שאינו ראוי למאכל אדם בתוך רכב פרטי, ללא מערכת קירור, בתוך שקיות ניילון, באופן שמהווה סכנה מהותית לבריאות הציבור. החשוד, נחקר על ידי מפקחי המשרד, הרכב הוסגר והבשר הושמד. כנגד הנהג החשוד נפתחו הליכים משפטיים.
בתפיסה השנייה, נתפס רכב פרטי במעבר חיזמה בעוטף ירושלים, אשר בו 100 ק"ג רגלי בקר שאינם ראויים למאכל אדם. החשוד נחקר על ידי מפקחי המרחב, הרכב הוסגר והבשר הושמד. התוצרת הייתה אמורה להגיע לבית חנינא סמוך לירושלים, כנגד הנהג החשוד נפתחו הליכים משפטיים.
בתפיסה שלישית, במחסום רנטיס שנמצא בין ישוב רנטיס לישוב אלעד נתפסה משאית, ובה תא כפול בו הוסלקו כ-500 ק"ג בשר עוף, וכן דליים של טבק טרי. הבשר היה במצב שאינו ראוי למאכל אדם. החשוד, נחקר במקום על ידי מפקחי המשרד, הבשר הושמד והטבק נלקח על ידי חוקרי המכס.
בתפיסה רביעית, במעבר מיתר שנמצא בדרום הר חברון נעצר רכב ובו נמצא כ-560 ק"ג של פירות וירקות מסוגים שונים, ביניהם עגבניות, מלפפונים, קישואים, חצילים, תפוחי אדמה, כרובים, פלפלים, בננות ופירות הדר שהועברו ללא היתרים ובמעבר שאינו מיועד להעברת תוצרת. כנגד החשודים נפתחו הליכים משפטיים, הרכב הוסגר והתוצרת הושמדה.
בתפיסה נוספת, במושב מעגלים שליד נתיבות נתפס רכב ובארגזו נמצאו קרטונים וציידנית עם בשר חזיר טרי ובשר בקר בכמות כוללת של כ-80 ק"ג. הובלת הבשר נעשתה ללא מערכת קירור כנדרש וללא תיעוד וטרינרי לגבי מקור הבשר. כנגד החשודה נפתחו הליכים משפטיים, הרכב הוסגר והבשר הועבר להשמדה.
במשרד החקלאות חוזרים מדגישים כי תוצרת צמחית הנכנסת לישראל באופן מוסדר, עוברת פיקוח וביקורת במעברי הגבול על ידי מפקחי משרד החקלאות. זאת, במטרה לוודא כי אינה נושאת מזיקים, נגעים, שאריות חומרי הדברה וחומרים נוספים. הכנסת תוצרת ללא פיקוח, שאינה עוברת תהליכי בדיקה יסודיים, עלולה לגרום לנזקים בלתי הפיכים לחקלאות המקומית ומהווה סכנה לבריאות הציבור.
בנוסף, מוצרים מן מן החי, כדוגמת בשר, ביצים ודגים הם מוצרים רגישים, שאם אינם מטופלים כראוי לאורך כל שרשרת האספקה, עלולים להוות סכנה ממשית לבריאות הציבור. במשרד קוראים לציבור להקפיד על רכישת מוצרי מזון באריזתם המקורית, ממקומות מסודרים הנמצאים תחת פיקוח.
צילום: משרד החקלאות ובטחון המזון