מנכ"ל לקט ישראל חושף: "77% מהישראלים זורקים פירות וירקות"
בראיון ל ynet מסביר גידי כרוך כי בזבוז המזון פוגע בכיס של כולנו • "אף אחד לא פראייר במדינה. החקלאים,
המשווקים והקמעונאים כבר מגלמים את עלות האובדן וזה מתגלגל לכיסו של הצרכן" • ומה הטיפ הכי חשוב לקניות נבונות? "לא ללכת לקניות רעבים"
המלחמה יצרה משבר כלכלי עמוק, אך גם הזדמנויות לשינוי. בארגון לקט ישראל, העוסק בהצלת מזון והעברתו לנזקקים, נאלצו לשנות את מודל הפעילות בעקבות המצב: "קודם כל, כולנו הושפענו מזה", אומר גידי כרוך, מנכ"ל הארגון, בראיון למשדר החדשות של ynet. "בלקט ישראל ספציפית, יש לנו עניין של הצלת מזון ויש עניין של חלוקת המזון לנזקקים. ואז מגיע 7 באוקטובר, ואנחנו צריכים להחליט מה אנחנו עושים".
האתגר היה כפול: כל הדרום, אזור המהווה את "סל המזון" של ישראל, היה מושבת בשל הלחימה. "החלטנו להיות אקטיביים, ולשנות את דרך העבודה שלנו ולהתחיל לרכוש מזון, בניגוד לגמרי לתוכנית העסקית ולמטרה של לקט ישראל", מספר כרוך. "זיהינו שהקהל שלנו, החקלאים שמסייעים לנו כל השנה, הם הכי נפגעו, ואנחנו צריכים לעמוד לצידם".
מתנדבים במקום עובדים זרים
כשלושה שבועות לאחר פרוץ המלחמה, החל הארגון גם בגיוס מתנדבים שיחליפו את העובדים הזרים שעזבו. "נכון שרוב העובדים במגזר החקלאי הם עובדים תאילנדים חרוצים. אבל אסור לשכוח שהיו גם 30-40 אלף עובדים מאיו"ש ומעזה שנכנסו לישראל, והם כמובן לא חזרו, ולא נראה לי שבעתיד הקרוב הם יחזרו. אז עדיין חסרים עובדים בחקלאות", מסביר כרוך.
77% מהישראלים זורקים פירות וירקות
סקר שנערך על ידי חברת מדגם - ללקט ישראל בשיתוף עם ידיעות אחרונות - חושף נתון מטריד: 77% מהישראלים זורקים פירות וירקות שלא נאכלו. "אנחנו זורקים בכמויות", אומר כרוך בתגובה. "קודם כל, בשדות נזרקת תוצרת שחקלאי לא יכול לשווק, ואנחנו לצערי לא מצליחים להגיע להציל הכל".
