"מי שיפסיד מהפגיעה בדבוראים הם מגדלי הפירות והירקות, והצרכנים שישלמו יותר על מזון"

פרופ' שרוני שפיר, מומחה לדבורים, מזהיר שפתיחת שוק הדבש ליבוא תוביל לתגובת שרשרת הרסנית: גידול הדבורים יצטמצם,

ואיתו גם ההאבקה, שבלעדיה גידולים חקלאיים רבים יצטמצמו, או ייעלמו | "עדיף לשלם טיפה יותר על הדבש, מאשר על כל האוכל שאנחנו אוכלים"

"אם לדבוראים לא ישתלם לייצר דבש בארץ, הם יפסיקו לגדל את דבורי הדבש", מזהיר פרופ' שרוני שפיר, מנהל המכון למדעי הסביבה בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית. לדבריו, מצב כזה יפגע בכלל החקלאים בישראל, ובעיקר בציבור: "יהיו פחות דבורים שיאביקו את השדות והמטעים, והתוצרת החקלאית תפחת בצורה משמעותית. גם מחיר שירותי ההאבקה יעלה, ויגזור עלייה במחירי הפירות והירקות".

ערב ראש השנה נטבלו תפוחים בדבש מעל שולחנות חג ברחבי הארץ, אחרי שנת שיא בייצור דבש בישראל: 4.2 טון דבש, בכ-120 אלף כוורות. אבל לא הכול דבש. החלטת שר החקלאות עודד פורר על פתיחת הליך תחרותי ליבוא דבש בצנצנות, מטרידה לא רק את הדבוראים, אלא גם ובעיקר חקלאים רבים, מדן בצפון ועד אילות בדרום, שאינם מגדלים ולו דבורה אחת.