מחקר חדש: אכילת עלים ירוקים עשויה לסייע בהפחתת הסיכון להתפתחות אלצהיימר

במחקר של האגודה האמריקנית לנוירולוגיה נמצא קשר בין צריכת ירקות עליים ירוקים, קבוצה הכוללת עשרות סוגים, לבין הפחתת הסיכון להתפתחות מחלת האלצהיימר.

בנוסף, נמצא כי תזונה בריאה תורמת לשמירה על תפקוד המוח ולהאטת הירידה הקוגניטיבית בגיל מבוגר

במחקר שהתפרסם לאחרונה בכתב העת המוביל Neurology של האגודה האמריקנית לנוירולוגיה, נמצא קשר בין צריכת ירקות עליים ירוקים לבין הפחתת הסיכון להתפתחות מחלת האלצהיימר. קבוצת הירקות העליים הירוקים היא קבוצה גדולה הכוללת עשרות סוגים, בהם חסה, כרוב, תרד, ברוקולי, בצל ירוק, עירית, עלי חרדל, ארוגולה, רוקט, גרגר הנחלים, מנגולד, סלרי, ארטישוק, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, עשבי תיבול ועוד. עוד הוכח כי הקפדה על תזונה בריאה עשויה לסייע בשמירה על תפקוד המוח ולהאט ירידה קוגניטיבית המגיעה עם הגיל.

במחקר, בו השתתפו 581 אנשים שהיו בני 84 בממוצע בתחילת המחקר, עקבו החוקרים אחרי דפוסי התזונה שלהם במשך כ-7 שנים, ואת הקשר לסמנים ביולוגיים שונים לאלצהיימר (כמו: רבדים עמילואידיים, חלבוני tau ופתולוגיה כוללת) ברקמת המוח עצמה, לאחר המוות.

במחקר נמצא כי דפוסי תזונה בריאים יותר, כמו תזונת MIND (תזונה שהותאמה למניעת תהליכים ניווניים במערכת העצבים) ותזונה ים-תיכונית, המדגישות צריכת ירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות, שמן זית ועוד, ומכילות פחות מזון מהיר ומטוגן, היו קשורים לפתולוגיה כוללת נמוכה יותר של אלצהיימר. ממצאים אלה נמשכו גם לאחר נטרול משתנים מבלבלים נוספים.