מה יותר בריא – פירות יבשים או טריים? מאיה רוזמן מייעצת
איזה פירות מומלצים לאכילה, האם צריך להגביל את כמות הירקות ביום בכדי להפחית את נפח הקיבה, ומהו הערך הקלורי של מוזלי?
“חלק מהפירות היבשים מתוקים יותר מהפירות הטריים, זאת משום שכמות הסוכר בפרי הופכת להיות מרוכזת, בדיוק כמו במשמשים או תאנים. מעבר לזה חשוב לזכור שבהרבה מאוד פירות יבשים יש תוספת של סוכר וחומרים משמרים שעלולים להזיק, ולעתים גם צבעי מאכל. לתמרים יש יתרון כי אין בהם חומרים משמרים ותוספים, אבל כדאי לדעת שהם מקפיצים את רמת הסוכר בדם אפילו יותר מאכילת סוכר לבן, ועל כן זהו יתרון למי שעושה כושר מיד אחרי אכילת הפרי. גם הפירות היבשים האורגניים לא מכילים תוספת סוכר וחומרים משמרים, ועל כן גם הם מומלצים לאכילה. כמו שתיארתם לעצמכם, בפירות טריים יש הרבה יותר ויטמינים, במיוחד ויטמין C שכמעט אין בכלל בפירות המיובשים. בו־זמנית חשוב לזכור שבפירות היבשים יש יותר מינרלים כי הם יותר מרוכזים”
פירות יבשים
Image by Dorothée QUENNESSON from Pixabay