מבחן הירקות והפירות: מה טעים יותר ומה מחזיק יותר על המדף?
מדי יום נכנסות לישראל טונות רבות של סחורה חקלאית מחו"ל, אבל לצרכן הממוצע אין שום דרך לדעת אם הוא אוכל עגבנייה מטורקיה או קישוא ישראלי • האם המקור של הירקות והפירות משפיע בכלל על איכותם? איזו תוצרת מחזיקה זמן רב יותר? ומי מרוויח מהייבוא הגובר? • שר החקלאות תוקף את רשתות השיווק: "מורידות את החקלאים על הברכיים" • רמי לוי טוען: "דואגים לצרכנים שלנו"
שלל ירקות מטורקיה לצד פירות מסין ומארצות הברית - כולם מגיעים לישראל בדרך הארוכה. הסחורה במרבית המקרים נראית מעולה, והמחיר דומה לגידולים הישראליים, או מעט נמוך יותר.
כך מתחילת השנה זינק ייבוא הפירות לישראל כבר ב-25% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. יותר מ-50 אלף טונות מחו"ל התחרו בסופרים מול התוצרת המקומית. מה ההבדל בין הסחורות ומי נפגע מהייבוא שהולך וגובר?
על המדף בסופר לא יהיה רשום לכם שזה מלפפון מטורקיה או מלפפון ישראלי. הם נראים אותו הדבר, אבל מגיעים ממקומות שונים לחלוטין. "הצרכן הפשוט, קשה לו לזהות את זה. ואם בכלל, מי שגם במקצוע קשה לו לזהות את זה", סיפר לנו ווהב ווהב מהשירותים להגנת הצומח במשרד החלקאות.
משרד החקלאות