להמשך הבטחת "הסלט הישראלי":
משרד החקלאות יתמוך בשדרוג בתי צמיחה קיימים ובהקמה של חדשים לגידול עגבניות, מלפפונים, פלפלים וחצילים
התקציב לתמיכה זו יעמוד על 10 מיליון ₪ • המטרה: הגדלת היקף התוצרת החקלאית המקומית ומתן פתרון לצמצום מחסור והרחבת עונת הגידול
מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון, אורן לביא: "אנו רואים חשיבות גדולה מאוד בחיזוק החקלאות המקומית והגדלת היקפי הייצור של ירקות הסלט בישראל ואת היכולת לספק לאוכלוסייה בישראל מזון זמין וטרי בעיקר מייצור מקומי. תמיכה זו היא מרכיב במדיניות השר, אבי דיכטר, והמשרד כיום שמוביל את נושא ביטחון המזון בישראל ל-25 השנים הקרובות. תמיכה זו תבטיח המשך ייצור מקומי, טרי, במחיר הוגן לצרכן הישראלי"
במהלך החודשים האחרונים נוצר מחסור משמעותי בעגבניות בשל ירידה בהיקפי היבול עקב טמפרטורות גבוהות בחודשים יולי ואוגוסט, לצד זה אנו חווים הפסקת סחר חקלאי מצד טורקיה על ישראל שהפך להיות יעד עיקרי של יבוא עגבניות בשנים האחרונות, הפסקת יבוא תוצרת חקלאית טרייה שהיוותה תחליף לייבוא מטורקיה.
לנוכח זאת ונוכח העובדה שמדיניות המשרד היא לחזק את יכולת הייצור המקומית לטווח הארוך, משרד החקלאות מפרסם נוהל תמיכה בהיקף של 10 מיליון ₪ לשנת 2024 לטובת הגדלת מצאי היבול המקומי של עגבניות, מלפפונים, פלפלים וחצילים אם באמצעות הגדלת שטחי הגידול או באמצעות הגדלת הפריון בשטח הקיים.
התמיכה תינתן לטובת הרחבת בתי צמיחה קיימים או הגדלת פריון בזכות שדרוג טכנולוגי בבתי הצמיחה לחקלאים העוסקים בגידולי עגבניות, מלפפונים, פלפלים וחצילים. התמיכה כוללת אמצעי צינון וחימום אשר יאפשרו גידול שנתי ורציף, תוך הפחתת התלות במזג האוויר ובאירועי קיצון. התמיכה גם נוגעת למערכות השקיה, מתקני התפלה ומערכות מתוחכמות נוספות. התמיכה אף כוללת שדרוג תשתיות לטובת הקטנת הפחת בשרשרת האספקה, ותתמוך גם בבניית בתי אריזה וחדרי קירור שיסייעו בשמירה על שרשרת קירור משלב הגידול ועד לשלב השיווק. היקף ההשקעה המוכרת המקסימאלי לחקלאי על פי הנוהל עומד על מיליון ₪, ממנו נגזר מענק של עד 40%.