לא רק טעימים: 4 פירות שיגנו עליכם מפני סרטן המעי הגס

גסטרואנטרולוג ממליץ - הם פשוט חייבים להיכנס לתזונה שלכם באופן קבוע

שיעור התמותה מסרטן המעי הגס בקרב אנשים מתחת לגיל 55 עולה בכ-1% מדי שנה מאז אמצע שנות ה-2000, כשהצפי הוא שהאבחנות בקרב אנשים מתחת לגיל 50 יוכפלו עד שנת 2030. בעוד המומחים עדיין מתווכחים על הסיבות לעלייה המדאיגה, יש קו הגנה אחד שאתם כבר יכולים לנקוט בו, והוא קשור בתזונה שלכם.

בהסתמך על מחקר משנת 2023, הגסטרואנטרולוג ג'וזף סלהב שיתף לאחרונה באינסטגרם מספר פירות שהוכח כי הם מפחיתים את הסיכון לסרטן המעי הגס.

הפירות האהובים האלה, חלקם חוזרים ממש עכשיו לעונה, יכולים לחבור יחד לסלט פירות נהדר ויכולים לשמש כחיילים במאבק נגד סרטן המעי הגס.

אבטיח

סלהב מציין שהאבטיח יכול להפחית את הסיכון לסרטן המעי הגס בשיעור מדהים של 26%. הוא מסביר שהאבטיח "מכיל ליקופן, נוגד חמצון שעשוי להגן מפני נזק לתאים", בעוד ש"תכולת המים הגבוהה שלו מקדמת סדירות במעי".

אבטיח אינו רק מאכל קיץ בסיסי - הוא מקור עוצמתי להידרציה ונוגדי חמצון. מעבר לבריאות המעיים, תכולת ויטמין C ו-A באבטיח עוזרת לחזק את מערכת החיסון ותומכת בעור בריא.

תפוחים

תפוח ליום עשוי להרחיק את סרטן המעי הגס - או לפחות להפחית את הסיכון שלכם לחלות בו ב-25%.

תפוחים הם "עשירים בסיבים, מקדמים תנועות מעיים בריאות ועשויים להפחית את חשיפת המעי הגס לחומרים מסרטנים" והם "מכילים פוליפנולים, שיש להם השפעות נוגדות חמצון ואנטי-דלקתיות", כתב סלהב.

תפוחים יכולים גם לעזור להגן עליכם מפני מצבים רפואיים חמורים אחרים, כמו מחלות לב וסוכרת.

מחקרים מציעים כי צריכת תפוחים שלוש עד שש פעמים בשבוע יכולה להפחית את הסיכון למוות מוקדם בקצת פחות מ-30%.

 

קיווי

סלהב מציין שקיווי הוא "מקור מצוין לסיבים, המסייעים לבריאות העיכול", וזו כנראה הסיבה לכך שהם קשורים להפחתה של 13% בסיכון לסרטן המעי הגס.

הם גם "עשירים בויטמין C ונוגדי חמצון אחרים", הוא מציין, המגנים על התאים מפני עקה חמצונית שעלולה להוביל לסרטן.

 

פירות הדר

תפוזים, אשכוליות, לימונים וליים לא רק מקשטים את השולחן - הם עשויים גם לעזור להפחית את הסיכון לסרטן המעי הגס ב-9%.

שוב, חלק גדול מההגנה מגיע מתכולת ויטמין C הגבוהה שלהם, למרות שהם גם "מכילים פלבנואידים, שעשויים להיות בעלי תכונות אנטי-דלקתיות ואנטי-סרטניות", כתב סלהב.