לא קלישאה: זה מה שתפוח אחד ביום עושה לגוף שלכם

התפוחים, הסמל הרשמי של הסתיו, הם ה-סופר-פוד של העונה • הנה לכם כמה סיבות ממש טובות להוסיף אותם לתזונה היום-יומית שלכם

הפתגם המוכר גורס כי “תפוח ביום מרחיק את הרופא מהמקום” (באנגלית זה נשמע יותר טוב), ואכן לתפוחים יש מוניטין של פרי בעל יתרונות בריאותיים יוצאי דופן - או לפחות כאלה שכדאי לשים לב אליהם. לרגל עונת התפוחים, באתר של מרתה סטיוארט שוחחו עם תזונאיות ודיאטניות, כדי להבין טוב יותר מה עומד מאחורי הפירות הפשוטים האלה, ואיך הכי כדאי ליהנות מהם - אפסנו עבורכם את עיקרי הדברים.

בדומה לאגסים, גם התפוחים שייכים למשפחת פירות הגלעין - כאלה שבמרכזם ליבה ובה זרעים רבים.

ם אם נדמה שכבר טעמנו כל סוג אפשרי של תפוח, תמיד יש עוד אחד לגלות. לפי איגוד מגדלי התפוחים בארה"ב, גדלים במדינה למעלה ממאה זנים מסחריים. חמשת הפופולריים ביותר הם גאלה, רד דלישס, האני קריספ, גרני סמית' ופוג’י. גם הזנים קוסמיק קריספ ופינק ליידי הולכים וצוברים פופולריות בקרב חובבי התפוחים.

הנשנוש המושלם

מתוק או חמוץ, ירוק, אדום או צהוב - תפוחים הם פתרון מושלם לרגעי הרעב שבין הארוחות. אפשר לפרוס אותם, לטבול בדבש או בחמאת בוטנים, או לשלבם בצלחת גבינות אלגנטית.

היתרונות הבריאותיים של תפוחים

עשירים ברכיבי תזונה

תפוחים נחשבים לסופר-פוד של ממש. הם עשירים בוויטמין C, וגם בוויטמינים A, E, K וחומצה פולית, וכן במגוון מינרלים חשובים כמו אשלגן, מגנזיום, סידן, ברזל, נחושת ומנגן.

ידידותיים למערכת העיכול

תפוחים הם מקור חשוב לסיבים תזונתיים - בערך 4 גרם לתפוח בינוני. הסיבים עוזרים לנו להרגיש שובע, תחושה שיכולה גם לתרום לאיזון משקל. בנוסף, הסיבים תומכים בעיכול תקין. הפקטין - סיב מסיס המצוי בתפוחים - פועל כפרה-ביוטיקה ומעודד צמיחת חיידקים טובים במעי. הוא גם מסייע להפחית עצירות, ואף יכול להקל על שלשול.