"ישראל יכולה להוביל מהפכה בחקלאות"
בן אלפי, מנכ"ל ומייסד משותף Bluewhite, אמר בוועידת כלכליסט ובנק לאומי במיאמי: "אנחנו הופכים ציוד קיים לאוטונומי, כמו טרקטור אוטונומי. החקלאים יהפכו ליעילים יותר"
אני רוצה לדבר על משהו שמשפיע על כולנו - מערכת אספקת המזון הגלובלית. האופן שבו אנחנו מייצרים את המזון שלנו היום אינו בר־קיימא והעולם נמצא בצומת שבו הבינה המלאכותית עושה קסמים וישראל משחקת תפקיד מרכזי בסיפור", כך אמר בן אלפי, מנכ"ל ומייסד משותף של חברת הסטארט־אפ Bluewhite, בוועידת כלכליסט ובנק לאומי במיאמי.
אלפי שירת 25 שנים בחיל האוויר וצבר ניסיון רב במערכות בלתי מאוישות שאותו הוא מיישם כעת דווקא בתחום החקלאות ואספקת המזון. "הסיפור של Bluewhite הוא סיפור אופטימי של חדשנות ואהבה לאדמה. הבעיה - קשיים בייצור מזון בעיקר בשל מחסור בכוח אדם חקלאי. דור הבייבי בומרס פרש וכיום אנשים לא ממהרים לעבוד בתחום יותר. לדור החדש יש ציפיות חדשות מהחיים, זה לא כולל להיות על טרקטור כל היום ולהיחשף לכימיקלים, ולכן הכל הופך ליקר יותר גם לאור הזינוק באוכלוסיית העולם, ההוצאות גבוהות מאוד", הציג אלפי את הבעיה.
הוא עבר לפתרון שמפתחת Bluewhite: "טכנולוגיות כמו רובוטיקה ובינה מלאכותית מובילות למהפכה בתחום. ביחד הן יוצרות שילוב שמאפשר לשנות גישה לתחום ולקדם יעילות וחדשנות. הטכנולוגיה של החברה היא הפיכת ציוד קיים לאוטונומי, זה מאפשר לחקלאים להפוך ליעילים יותר. החל מטרקטור ועד משאית. הכל בזמן אמת ומדויק, מעבדים מידע רב וזה מאפשר רמות חדשות של יעילות. כך, למשל, טרקטור שהופך לאוטונומי והשוק לכך עצום. כבר היום אנחנו עובדים עם חקלאים בארה"ב ועובדים יחד עם תאגידים ותיקים שנמצאים בשוק כבר יותר מ־100 שנה כדי לפתור את הבעיה העולמית של מחסור במזון. מעבר לכך, אפשר להתאים את הטכנולוגיה שלנו גם לשווקים נוספים כגון שוק הבנייה או הלוגיסטיקה. היום אוטונומיה היא לא מותרות, אלא הכרח", קבע אלפי.