טקס חילופי שרים במשרד החקלאות ופיתוח הכפר
השר הנכנס, אבי דיכטר: "עלינו להגיע למצב שבמדינת ישראל בתחום החקלאות נוכל לספק ולדאוג לביטחון מזון לכלל אזרחי ישראל. בתוך כך, לדאוג לכך שכל המחירים יהיו הוגנים וסבירים לכל נפש, ולא נגיע למצב שבו הביקוש הופך לייאוש"
עוד התייחס דיכטר לסוגיית הקרקעות: "כל מי שחושב שהחקלאות תהיה כר שבה אפשר ליהנות מעבריינות, טועה. הפשיעה החקלאית, הטרור החקלאי, הסחטנות החקלאית והעבריינות החקלאית זה סיפור שניתן גם ניתן להתמודד איתו, ולנצח! נגדע את הטרור החקלאי. שמירה על התלם נכונה לגבי כלל השטחים, לא רק אלו בסמוך לגבולות. שטחים חקלאיים ימשיכו להיות שטחים חקלאיים, בכל הארץ. מי שישתלט על שטחים חקלאיים יפנה אותם באמצעים כאלה או אחרים"
ח"כ אבי דיכטר, נכנס היום (ב') לתפקידו כשר החקלאות ופיתוח הכפר בטקס חילופי שרים שנערך בקריה החקלאית במטה משרד החקלאות בבית דגן.
את הטקס פתח השר היוצא, עודד פורר, אשר בירך את השר הנכנס ואת צוותו בברכת הצלחה והוסיף: "לפני כשנה וחצי עמדתי כאן, בצד השני של השולחן, בתור השר הנכנס. רציתי לבוא למשרד החקלאות, והשנה וחצי האחרונות לא אכזבו. בפעילות אינטנסיבית, מסביב לשעון, עסקנו יחד, בעיצוב עתידה של מדינת ישראל, עתידה של החקלאות הישראלית.
בתוך שנה וחצי, יישמנו תכניות שהממשלה ניסתה לקדם במשך למעלה מעשור. התחלנו מהלך של הורדת מכסים על פירות וירקות, במקביל לעבודת עומק יחידת הגנת הצומח, מתוך רצון לפתוח את השוק לתחרות תוך ניהול סיכונים מדוד. לצד זאת, הבאתי למשרד תקציב חסר תקדים לתמיכות ישירות, עידוד השקעות הון ומחקר ופיתוח.
אבי, אתה מקבל משרד עם אפשרויות בלתי מוגבלות. העיסוק חייב להיות בעתיד ובגיבוש הפתרונות לבעיות שמדינת ישראל תתמודד איתן בעוד מספר שנים. זוהי אחריות עצומה. אני מאמין שלמרות הלחצים של קבוצות אינטרס, אתה תמשיך במה שהתחלנו וזה להוביל את החקלאות הישראלית אל המאה ה- 21.
אני מאחל לך, כמי ששירת את עם ישראל ומדינת ישראל שנים ארוכות, שהקב"ה ייתן לך את התבונה והכוח לעשות למען עם ישראל וארץ ישראל. בהצלחה!"
מתוך דבריו של השר הנכנס, אבי דיכטר: ״מהרגע בו התבשרתי שאני מגיע למשרד, ישבתי עם עודד למפגשים בכנסת שארכו שעות, וקיבלתי לידי את כל המשנה הסדורה בפתיחות מלאה – גם בעובדות, גם בעמדות, גם בהערכות וגם בביקורות.
אחד הדברים שנחשפו בפני היה פרט אחד שאני מודה, בעיני הוא אתגר. אם אוכלוסיית המדינה גדלה ב-20 השנים האחרונות לתשעה מיליון בני אדם, אך הייצור המקומי של פירות וירקות לאורך השנים הללו נותר כשהיה בעבר, זה נתון לא מתקבל על הדעת. מדובר באתגר לאומי.
עלינו להגיע למצב שבמדינת ישראל בתחום החקלאות נוכל לספק ולדאוג לביטחון מזון לכלל אזרחי ישראל. בתוך זאת לדאוג לכך שכל המחירים יהיו הוגנים וסבירים לכל נפש, ולא נגיע למצב שבו הביקוש הופך לייאוש.
עוד נתון שזעק לשמיים הוא הגיל הממוצע של החקלאים שעומד היום על ממוצע של 62. איך אפשר לפרוץ קדימה בעולם החקלאות בלי להכניס דם צעיר. זה אתגר של כולנו. יש לא מעט תחומים בארץ שאנשים עזבו וחזרו. עלינו להפוך את החקלאות לתחום אטרקטיבי, לא רק באידאל אלא גם בפרקטיקה.
האדמה היא משאב מוגבל ולכן נשתמש בטכנולוגיה שלנו וביכולת שלנו בצורה חכמה באמצעות מכוני המחקר שלנו ובראשם מכון וולקני. כדי שנוכל להבטיח טוב יותר את סוגיית ביטחון המזון".
עוד התייחס דיכטר לסוגיית הקרקעות: ""כל מי שחושב שהחקלאות תהיה כר שבה אפשר ליהנות מעבריינות, טועה. הפשיעה החקלאית, הטרור החקלאי, הסחטנות החקלאית והעבריינות החקלאית זה סיפור שניתן גם ניתן להתמודד איתו, ולנצח! נגדע את הטרור החקלאי. שמירה על התלם נכונה לגבי כלל השטחים, לא רק אלו בסמוך לגבולות. שטחים חקלאיים ימשיכו להיות שטחים חקלאיים, בכל הארץ. מי שישתלט על שטחים חקלאיים יפנה אותם באמצעים כאלה או אחרים"
אסיים באתגר הכי חשוב של כולנו - לדאוג לביטחון מזון לכלל האזרחים במחיר הוגן וסביר לכל נפש, ולא להגיע למצב של ביקוש שהופך לייאוש. אתם ואני נלמד לעשות ביחד.
אני רוצה להודות לכם על העשייה ולאחל שביחד, יד ביד, נשנס מותניים כדי להביא את החקלאות למקום אליו אנו מייחלים".
הטקס הועבר בשידור חי בעמוד הפייסבוק של משרד החקלאות.
שר החקלאות אבי דיכטר
צילום: עמוס בן גרשום לע"מ