חשבתם שאכילה מרובה של פירות משמינה ומסוכנת בסוכרת? אז ההפך
רבים סבורים שפירות משמינים, ושאם רוצים לרזות, יש להגביל את צריכתם. גם חולי סוכרת מאמינים שכדאי לשמור מרחק מהם. הגיע הזמן להפריך את המיתוסים: הפירות טובים לבריאות - וגם לדיאטה
פעמים רבות אני שומע ממטופליי שפירות משמינים, ושאם רוצים לרדת במשקל, יש להגביל את צריכתם. גם חולי סוכרת רבים חושבים שפירות מזיקים לבריאותם. האם זה נכון?
לפני שנמשיך, חשוב להבהיר שהכתבה מתייחסת רק לצריכת פירות טבעיים. תוספות וממתיקים על בסיס פרוקטוז ומיצים טבעיים ממותקים אכן מהווים מזונות משמינים שאינם מומלצים לצריכה יומית, במיוחד לחולי סוכרת ולאנשים הסובלים מעודף משקל.
ההמלצה: שתי מנות ביום
קבוצת הפירות היא חלק ממשפחת הפחמימות. מרבית הפירות מכילים סוכרים פשוטים, שהמרכזי בהם הוא פרוקטוז, וכתוצאה מכך משייכים אותם בצורה אינטואיטיבית לקבוצת המזונות המתוקים, שמכילים כמות גבוה של סוכר ולכן משמינים. אבל לא מדויק לראות בפירות מאכל סוכרי. כדי להבין למה, יש להכיר שני מונחים חשובים – אינדקס גליקמי ועומס גליקמי: הראשון קובע באיזו מהירות יעלה הסוכר בדם מרגע צריכת המזון, והשני בוחן בכמה יעלה הסוכר לכמות מדודה של מזון בגרמים.
פירות טריים